Prihaja 12. Festival za tretje življenjsko obdobje F3ŽO

V treh dneh bo festival vseh generacij, pri katerem bo tudi letos kot medijski sponzor sodeloval naš zavod Zlata leta, obiskovalcem brezplačno ponudil številna zanimiva in uporabna predavanja, delavnice, predstavitve in pogovore v okviru izobraževalnega in strokovnega programa. Pester bo kulturni program na več lokacijah v Cankarjevem domu s posebnimi dogodki v Linhartovi dvorani, ki ga pripravlja več kot 2000 nastopajočih.

Na sejemski razstavi v okviru festivala se bo predstavilo več kot 200 razstavljavcev z informacijami, izdelki in storitvami, ki spodbujajo aktivno staranje, izboljšujejo življenje tako starejših kot vseh ostalih generacij in prispevajo k uresničevanju sodelovanja in solidarnosti med generacijami. Med drugim bodo za različne izdelke in storitve na voljo sejemski popusti. Poseben del festivalskega programa bo namenjen strokovnim razpravam o zelo aktualnih vprašanjih – od pokojninske in drugih reform, ekonomske in siceršnje participacije starejših v družbi, do vprašanja vzpostavitve učinkovitega in finančno vzdržnega sistema dolgotrajne oskrbe ter oblikovanja tako starejšim kot vsem drugim generacijam prijaznega bivalnega okolja.

Izjemno zanimive vsebine za vse generacije se bodo našle v Medgeneracijskem kotičku, obiskovalci pa bodo imeli možnost ogleda kar šestih umetniških razstav. Festivalski program sta sooblikovala tudi soorganizator festivala Zveza društev upokojencev Slovenije s številnimi predstavitvami in delavnicami, ki jih bodo izvajali na svojem razstavnem prostoru, in partner festivala Mestna občina Ljubljana, ki pripravlja poleg bogatega programa na svojem razstavnem prostoru tudi spremljevalni program – brezplačne oglede Ljubljane, ljubljanskega gradu in kulturnih hramov.

Več informacij in celoten program na www.f3zo.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.