V Bohinju so tekli tudi srčne Zlatoletnice in Zlatoletniki

Na 13. Tek štirih srčnih mož okoli Bohinjskega jezera se je odpravila tudi ekipa Zlatih letih in vsi smo zelo ponosni na naše tekače. Naši ekipi se je priključila tudi gospa Slavka Jovan, ki je želela z nami teči že na Ljubljanskem maratonu jeseni 2009, a ji je splet okoliščin udeležbo žal preprečil. Tokrat pa se je gospa v našem dresu kar sama pojavila v Bohinju. Dres je bil tudi kriv, da smo se končno spoznali tudi v živo.

tek okoli bohinjskega jezera

Gospa Slavka je res super gospa, ki spada v skupino tekačic, starih več kot 60 let in zelo smo ponosni, da taka super gospa teče za naša Zlata leta. To nam je toliko bolj v ponos tudi zaradi tega, ker si želimo, da bi tudi starejši ljudje imeli razne hobije, ki jih bogatijo, razveseljujejo in hkrati še naprej dajejo smisel njihovemu življenju. Kako dobro se je srečevati s takimi ljudmi dobre volje, ki so vsem – tako mladim kot ostalim vrstnikom – lahko samo za zgled.

Slavka Jovan
Roman Čretnik in Slavka Jovan

Poleg gospe Slavke se je naši tekaški ekipi na novo pridružila tudi Maja Benedičič. Še ena super punca, vrhunska športnica, s katero smo takoj našli skupen jezik. Tudi nanjo smo zelo ponosni. Še posebej pa smo ponosni, da je Maja osvojila pokal, saj je bila zmagovalka v svoji kategoriji. Poleg tega pa je zasedla odlično drugo mesto med vsemi ženskimi tekačicami. Bravo, Maja.

Miroslav Ražman
Miroslav Ražman

Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na našega gospoda Mira Ražmana, ki je že večkrat zastopal Zlata leta, poleg tega je napisal tudi nekaj prispevkov o teh tekih. Vedno znova ga radi vidimo in smo ponosni, da nosi naš dres.

Na koncu je tukaj še naš nad tekom navdušeni Roman Čretnik – direktor zavoda, ki je še posebej ponosen na našo ekipo in se ji vse večkrat zelo rad pridruži tudi sam. Ostali pa z veseljem navijamo za vse naše tekače in poskušamo njihove tekaške zgodbe ujeti tudi v objektiv.

Maja Benedičič
Maja Benedičič
Več fotografij s teka si oglejte v fotogaleriji Tek okoli Bohinjskega jezera.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.