Brezplačne delavnice: Praktični nasveti za krepitev spomina na F3ŽO

Zavod za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta v Evropskem letu aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami 2012 izvaja vrsto aktivnosti, namenjenih krepitvi spomina. Tako smo spomladi v Mozirju izvedli serijo delavnic za krepitev spomina, na pričujočem portalu objavljali vaje za spomin, promovirali projekt MemoHELP, pripravili tiskano izdajo Vaje za krepitev spomina, za Festival za 3. življenjsko obdobje pa smo pripravili enourno delavnico s praktičnimi nasveti za krepitev spomina.

V sodelovanju s strokovnjakom za ohranjanje spomina mag. Petrom Cokanom vam bomo predstavili nekaj tehnik, ki jih boste lahko trenirali sami in povsod, predstavljen pa bo tudi inovativen pilotski preventivni projekt MemoHELP, ki uvaja nove pristope pri reševanu problema na področju pešanja spomina oz. upadu psihofizičnih sposobnostih pri starejših ljudeh. Trenutno se namreč problemi s pešanjem spomina pri posameznikih praviloma pričnejo reševati šele, ko se spomin tako poslabša, da govorimo kronični okvari funkcij možganov oz. demenci.

Pešanje spomina je sicer naraven pojav, ki pa se mu je možno, glede na znane rezultate študij sistematičnim in pravilnim treningom, zoperstaviti ali vsaj podaljšati obdobje preden nastopi demenca, kar lahko starostnikom zelo pomaga pri kvaliteti njihovega življenja.

Termini in lokacije delavnic:

  • 1. oktober, ob 11.10 (Dvorana M2, prvo preddverje Cankarjevega doma)
  • 2. oktober, ob 15.30(Dvorana M2, prvo preddverje Cankarjevega doma)
  • 3. oktober, ob 13.30 (Dvorana M3, prvo preddverje Cankarjevega doma)

Vstop je prost, lepo vabljeni!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.