Žongler Gugi v Pegazovem domu

Poleg sreče jim je prinesel tudi zanimiv prikaz žongliranja.  Žongliranje ima pozitiven vpliv na človeka, kajti preganja dolgčas, izboljša koordinacijo rok ter pomaga pri ravnotežju. Izvedeli smo tudi, da te 4000 let stare veščine človek nikdar ne pozabi, ampak le-ta ostane v nas, četudi je že leta ne treniramo.

Poznamo več vrst žongliranja, od meta žogic v tla in v steno, žongler Gugi pa nas je seznanil s spretnostjo žongliranja z teniškimi žogicami, ki jih je metal v zrak. Bil je zelo spreten, saj ni žongliral le z dvema žogicama, ampak kar z petimi žogicami, dimnikarskimi krtačami ter med klini samostoječe lestve. Prednost teniških žogic je, da so zelo hitre in se odbijajo, medtem ko so prave žonglerske žogice lahke, se podajo, a se ne odbijajo. Stanovalci so lahko tudi sami poizkusili žonglirati z eno in z dvema žogicama. Pri žongliranju z dvema so imeli natanko dve sekundi časa, da so ulovili žogico.

Najbolj spreten je bil stanovalec Jože, ampak tudi stanovalka Ana ni bila od muh. Prikaz žongliranja je vsem stanovalcem in stanovalkam izvabil nasmešek na obraz, saj so se zopet počutili kot otroci. Poskušali se bomo držati nasveta našega žonglerja Gugija ter pridno trenirali. Svetovnega rekorda žongliranja z sedmimi žogicami verjetno ne bomo podrli, važno pa je, da se bomo ob žongliranju zabavali, poleg tega pa še kaj koristnega naredili za svoje zdravje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.