Foto natečaj: Aktivno staranje in medgeneracijsko sodelovanje

Dragi umetniki in fotografi v tretjem življenjskem obdobju, ujemite pravi trenutek s svojim objektivom! Pokažite nam, kako vidi vaše oko sobivanje različnih generacij ter aktivno in vitalno energijo oseb v tretjem življenjskem obdobju!

Ob Evropskem letu Aktivnega staranja in sožitja med generacijami vabimo vse tiste, ki svoj prosti čas posvečate fotografiji, da se udeležite natečaja in soustvarite zgodbe festivala.

Letos ne samo, da vzpodbujamo zgodbe aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja, temveč jih tudi krojimo. K temu lahko  s svojo kreativnostjo prispevate tudi vi.

POGOJI SODELOVANJA:

KDO: Fotografskega natečaja se lahko udeležijo vsi ljubitelji fotografije,  člani DU.

DO KDAJ: Fotografski natečaj poteka do 3. septembra 2012.

KAKO: Pošljite vaše predloge na razpisano temo na poštni naslov  joze.biteznik@siol.net.

Ob fotografijah morajo avtorji navesti naslednje podatke:

  • Naslov fotografije in kratek opis – do 3 stavke;
  • ime, priimek in letnica rojstva avtorja;
  • kontaktni podatki: e-naslov, telefonska številka avtorja;
  • če je zbiranje urejeno preko PZDU-ja – podatki o odgovorni osebi.

Prispele fotografije bo pregledala in ocenila strokovna žirija, ki jo bo sestavil organizator in ki bo zbrala najboljše predloge skladno z razpoložljivim razstavnim prostorom na Festivalu. Zbrala bo tudi najboljšo fotografijo, avtor bo predstavljen v okviru kulturnega programa Festivala, kjer mu bo podeljeno priznanje za svoj dosežek.

Fotografije na lanskoletni razstavi so bile  prikazane v okvirjih 50×70 cm (PZDU za Severno Primorsko in PZDU Koroške), isto velja tudi za letošnjo razstavo.

Fotografija, ki jo avtor odda po elektronski pošti, naj ne bo večja od 2 MB. Pri tem je pogoj le, da lahko avtor v primeru, da je njegova fotografija nagrajena, fotografijo zagotovi v velikosti primerni za tisk, tj. v ločljivosti najmanj 2657 x 1772 (ločljivost 250 dpi pri velikosti 45 cm x 30 cm). Za povečave, okvirje in montažo razstave mora poskrbeti izbranec odnosno društvo ali PZDU kateri pripada. Za informacije se obrnite na navedeni poštni naslov.

Natečaj vključuje objavo izbranih izdelkov v posebni publikaciji. Objav ne honoriramo. S prijavo soglašate, da se v publikaciji objavi fotografske izdelke in podatke o avtorstvu.

Sodelujoči dovoljujete  uporabo vaših podatkov za interne namene in za obveščanje o Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Vasi podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu avtorskih pravic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.