V torek, 26. oktobra, so izvedle kostanjevo delavnico. Vsi prisotni smo se strinjali, da toliko kostanjevih dobrot še nismo niti videli, kaj šele okušali.
Sicer vsi dobro vemo, kaj pomeni in koliko dela imamo, da surove kostanje olupimo, pri tem pazimo, da drobna kožica ostane, nato skuhamo in še enkrat olupimo, zmiksamo in tako dobimo kostanjev pire, ki je osnova za pripravo odličnih jedi.
Gospodinje so nam najprej v besedi predstavile zdravilne učinkovine kostanja, predvsem pa v kakšni obliki je za kaj dobro in zdravo.
Miza je bila obložena z kostanjevo potico, kostanjevo rulado, kostanjevimi mafini, kroglicami, več vrst kostanjevih peciv, upravičeno lahko rečemo, da je bil kostanjev kruh »božanski«, bil je tako aromatičen, okusen…mmm, in bil je celo namazan s kostanjevo marmelado. Seveda ni manjkal tudi kuhan in pečen kostanj in kot se h kostanju spodobi, mošt, domač, sladek, bel, rdeč…
Enkrat se sladkamo, drugič plešemo…Folklorna skupina Minerali iz Rogaške Slatine je v petek, 22. oktobra, stanovalce in stanovalke Pegazovega doma s plesom popeljala v čas, ko se je plesalo malo drugače kot danes. Predstavili so se s plesi, ki so se nekoč plesali na tem območju, k plesu pa so pritegnili tudi nekatere naše stanovalce.
Mmmm, kako mora biti dobro