Nova brezplačna brošura Pripravljeni na varno starost

V njej podajajo napotke, na koga se obrniti, če bi potrebovali nasvet ali pomoč zase ali za svoje bližnje. S konkretnimi primeri prikazuje, kakšne so nekatere možne rešitve in kdo jih izvaja. Odgovarja na vprašanja: Kako se pripraviti na upokojitev? Kaj so prvi koraki ob upokojitvi? Kakšna je lahko aktivna starost? Kakšne so opcije namestitve, ko nam opravilna sposobnost začne pešati?

Brošura je v e-obliki objavljena na naslovu (www.varnastarost.si/pripravljeni-na-varno-starost), v tiskani obliki pa brezplačno na voljo na recepcijah domov za starejše, v poštnih poslovalnicah, v prodajalnah Sanolabor… , po naročilu pa jo pošljejo tudi po pošti. Pišite na  (info@varnastarost.si) ali pokličite brezplačno telefonsko številko 080 22 46. 

Iz uvodnika:

Rezultati raziskave, ki jo je izvedla Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) kažejo, da starejši le nismo brez energije želja in potreb, da še nismo za »na odpad«, kot si marsikdo misli in si ne nazadnje znamo tudi sami pogosto očitati. Zato glavo pokonci, staranje je izziv, ki se ga ne smemo bati! Starost danes še zdaleč ni zgolj sklepno obdobje življenja, ampak so starejši pomemben temelj družbe, iz katerega lahko mlajše generacije črpajo znanje in izkušnje. Danes živimo v povprečju dve desetletji več, kot so živeli naši dedje pred slabim stoletjem. Stari ljudje so večinoma solidnega zdravja, sposobni in samostojni. Svetovna populacija starejših narašča, v prihodnjih desetletjih bomo tako imeli veliko večjo vlogo ne le pri skrbi zase in v družbenem življenju, ampak tudi na gospodarskem in delovnem področju. Zatorej moramo zavzeti pozitivno stališče do starosti in si oblikovati dobro sožitje med starejšimi in mlajšimi generacijami. Ključno je prodobiti dovolj razumljivih in natančnih informacij, kako si urediti življenje, ko se naša leta umirijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.