Mednarodni dan starejših v Pegazovem domu

Skupaj z vsemi zaposlenimi smo pripravili pester izbor aktivnosti prav za vse. V sredo 26.09. smo povabili stanovalce in zaposlene iz Doma dr. Jožeta Potrča iz Poljčan, da se nam pridružijo na vsakoletnem pikniku na Planinskem domu. Našim stanovalcem smo pripravili presenečenje, tako da smo lepotilni salon pripeljali kar v dom. Kozmetičarke iz salona Afrodita so pomladile nekaj pogumnih. Gospa Vera je preizkusila lepotičenje in se zahvalila z besedami: “To je uživanje!”.

V četrtek 27.9. smo skupaj z Društvom Mavrica postavili “Tetko Jesen”. Obdarili in okrasili smo jo z vsemi dobrotami, ki jih ponuja narava. Zelo vestno sta to nalogo prevzela stanovalca Viktor in Štefan. Naša Rezka se je bohotila v sončnih žarkih, ob njej pa smo tudi zaplesali ob harmoniki gospoda Maksimiljana. Iz Društva Mavrica pa so ustvarjali jesenska tihožitja.

Danes, 1.10.2012, smo dan začeli s posebno mašo, nato smo priredili izvrstno “bučijado” ter rajanje skupaj z DU Kostrivnica. Pogostili smo jih z različnimi pecivi iz buč, s sladkim sokom iz buč, kompotom, rogljički z bučnimi semeni. Izvrsten izbor! Delovna terapevtka in fizioterapevtka pa sta pripravili nekaj tekmovalnih športnih iger, “peričkanje”, menjava klobukov. Smeha in dobre volje je bilo polno.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.