Ženska poslovna moda

Oblačilo naj bo iz kvalitetnih materialov, nevtralno in predvsem praktično. To nikakor ne pomeni, da morate posnemati moške. Kot vemo, smo ljudje s svojo zunanjostjo vselej sporočilo za svojo okolico. S svojo zunanjostjo naredimo prvi vtis na človeka.

Zato naj se ženska v službi tudi oblači kot ženska. Z oblačilom sicer ne moremo nadomestiti lepega telesa ali urejenega obraza, vendar je oblačilo odraz naše osebnsti. V oblačilih se moramo počutiti dobro. Poslovna ženska ni manekenka iz privlačinih naslovnic raznih modnih revij. Tudi iz reklame kakšne blagovne znamke ne. Vedno upoštevajte pravilo: izogibajte se pretiranemu posnemanju trenutnih modnih zapovedi. Na delovnem mestu torej nikar ne nosite oprijetih hlač, vročih mini krilc, prenizkega pasu na hlačah, ne razkazujte popka in izogibajte se čevljem s preveč visoko peto.

In kakšna naj bo garderoba poslovne ženske?

Zelo praktičen, predvsem pa udoben, je kostim. Omislimo si lahko enega teliranega z krilom in drugega klasičnega s hlačami. H kostimu se lepo podajo bluze klasičnega ali srajčnega kroja. Izbirajte zadržane barve oz. take, ki se bodo skladale s kostimom. Da pa bo garderoba še bolj raznolika, si lahko po želji privoščte tudi obleko teliranega ali srajčnega kroja, ki jo bo lahko preprosto kombnirati z zgornjim delom vaših kostimov.

V zimskih dneh vam po prav gotovo prav prišel plašč. Ta naj bo nevtralne barve, ki se po možnosti poda vsem kosom oblačil v vaši garderobi. Za prehodne zimsko-letne dni pa si lahko omislimo kasičen ali bolj modni blazer.

Seveda ne smemo pozabiti na pletenine. Klasični modni kroji z različnimi vratnimi izrezi izgledajo zelo elegantno, čeprav prilegajoči kompleti žal niso primerni za polnejše postave. Predvsem pa si zapomnite, da je vedno pomembno biti zvest samemu sebi, tudi pri oblačilih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.