Kulturna dediščina v izobraževanju in prostovoljstvu starejših

Na srečanju bodo organizatorji predstavili kulturno dediščino kot vir vseživljenjskega učenja. “Predstavila se nam bo mreža organizacij in prostovoljcev za obnovo kulturne dediščine. Spoznali bomo dobre prakse raziskovanja in spoznavanja kulturne dediščine in prostovoljstva, seznanili vas bomo z metodo življenjske zgodbe in biografskega učenja ter s programom ustne zgodovine. V zaključku pa bomo skupaj razmišljali o vpeljavi novih oblik prostovoljstva in kulturne dediščine v delo nevladnih organizacij s področja izobraževanja starejših,” so zapisali organizatorji.

Na srečanje vabijo vodje, organizatorje in mentorje izobraževanja starejših v nevladnih organizacijah ter vse, ki potrebujejo tovrstna znanja. Kot so še zapisali, srečanje spodbuja krepitev mreže, sodelovanje in povezovanje nevladnih organizacij s področja izobraževanja starejših, s poudarkom na trajnostnem delovanju vsebinske mreže.

Srečanje bo potekalo v torek, 5. aprila 2011 s pričetkom ob 10.00 uri, v Centru Evropa, Dalmatinova 4, Ljubljana.

Udeležbo na srečanju je treba predhodno potrditi pri Aleksandri Radojc, Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje, na telefonsko številko 01 427 27 90 ali po e-mailu na naslov a.radojc@siol.net

Več o programu srečanja si lahko preberete tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.