Nekaj najboljših erotičnih del v slovenskem prevodu

V njej so med drugim izdali tudi Millerjev Kozorogov povratnik. Za vse tiste, ki jih ne moti srbohrvaščina, pa so v knjižnicah na voljo tudi romani iz zbirke Prosveta, ki je izhajala v Beogradu. Obe zbirki se predstavljata z deli znanih in uveljavljenih pisateljev, ki večinoma niso pisali zgolj danes klasičnih erotičnih del, ampak so znani tudi po delih drugih zvrsti. Večina navedenih del je izšla v zbirki Dotik.

Anais Nin: PTIČKE / VENERINA DELTA
Zbirka zelo nazornih erotičnih zgodb, ki jih je Ninova za visoke honorarje pisala za neznanega naročnika, menda uglednega hollywoodskega producenta, za katerega je nekaj časa pisal tudi Henry Miller. Knjigo odlikujejo vrhunski opisi različnih vrst spolnosti, tudi takšnih, ki še dandanes veljajo za spotikljive. Slog Ninove je prepoznavno razkošen in obenem nekoliko zasanjan.

Anais Nin: HENRY IN JUNE
Roman o ljubezenskem trikotniku med avtorico, Henryjem Millerjem in njegovo takratno ženo June. Po njem je bil posnet tudi kultni film z Umo Thurman v glavni vlogi. Natančni psihološki opisi nihanja v ljubezenskih odnosih, začinjeni z nekaj nazornimi erotičnimi opisi.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pNlwvcscz8Y[/youtube]

Anonimni avtor: KRUTA ZELANDIJA
V devetnajstem stoletju se puritansko vzgojena žena angleškega oficirja znajde v ujetništvu Polinezijskih domorodcev. Zaradi svetle polti in svetlih las ji znotraj plemenske skupnosti določijo dokaj nenavadno vlogo …
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6JYd2b6pdRg[/youtube]

Georges Bataille: MODRINA NEBA
Sodobni francoski erotični pisatelj se je imel za literarnega naslednika Markiza De Sada. V tem okviru nam pripoveduje zgodbo o mladem bogatašu, ki boleha za kronično zdolgočasenostjo nad življenjem.

Charles Bukowski: ŽENSKE
Ko je Bukowski postal slaven, je imel kar naenkrat opravka z najrazličnejšimi ženskami, ki so si želele zase vsaj košček njega oziroma njegove slave. Seveda pa večinoma niso vedele, v kaj se spuščajo ali pa jim je bilo vseeno …

Phillipe Djian: 37°
Po pričujočem romanu je bila posneta filmska uspešnica Betty Blue. Zgodba o nadvse globoki, čeprav nekoliko nenavadni ljubezni, ki pa se žal konča nesrečno.

Henry Miller: OPUS PISTORUM
Knjiga, ki se razlikuje od običajnih Millerjevih del. Razlog? Bila je napisana za istega naročnika kot Ptičke Anais Nin. Ta pa je zahteval čimveč seksa in čim manj filozofiranja o njem. In to je tudi dobil.

Andrea de Nerciat: FELICIJA
Slikovita, obilno “začinjena” zgodba o dogodivščinah mlade in privlačne aristokratinje v času poznega srednjega veka, ko je bila knjiga, ki je postala kultno branje kar za nekaj stoletij, tudi napisana.

Pauline Reage: ZGODBA O “O”
Bizaren, sadomazohistično in fantastično obarvan roman skuša odgovoriti na vprašanje, kje so skrajne meje človeške vdanosti in kako jih doseči s temeljitim preizkušanjem glavne junakinje. Vsakovrstno mučenje in spolno izživljanje sččasoma zabrišeta običajno pojmovanje moči, ki jo ima nad njo skrivnostna sekta in junakinja se najde v novi vlogi znotraj nje …

Markiz de Sade: JULIETTE / JUSTINE
Pričujoča knjiga, v kateri se opisi sadističnih orgij prepletajo z avtorjevimi filozofskimi pogledi na svet, ni najbolj priporočljiva tistim, nekoliko bolj občutljivim bralcem.

D. M. Thomas: BELI HOTEL
Ta, nekoliko nadrealistično in precej intelektualno zasnovani roman, se posveča življenju ene izmed Freudovih prvih pacientk, ob čemer je največji poudarek namenjen slikovitim opisom fantazij, ki se porajajo v njeni podzavesti.

Walter: MOJE SKRIVNO ŽIVLJENJE
Anglijo v Viktorijanskem obdobju si ponavadi predstavljamo drugače kot jo je opisal anonimni avtor v omenjenem delu. Doba, ki je povzročila pravi razcvet prostitucije, kamor se je iz “čistih” zakonskih spalnic preselila spolnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.