Pridružite se gibanju za medgeneracijsko sodelovanje

Programski svet Festivala za tretje življenjsko obdobje je v preteklih letih vlagal obilo naporov v vključevanje različnih oblik medgeneracijskega sodelovanja v festivalska dogajanja. Spoznanja, ki so si jih pri tem pridobili, so bila predstavljena tudi udeležencem mednarodne konference “Medgeneracijska solidarnost za družbe sožitja in socialne povezanosti”, ki je v sklopu predsedovanja Slovenije Svetu EU potekala pred dvema letoma na Brdu. Prav ta konferenca je podala pobudo za obeleževanje 29. aprila kot evropskega dneva medgeneracijske solidarnosti.

Organizatorji Festivala za tretje življenjsko obdobje so ob tem dnevu čutili potrebo, da storijo korak naprej in strnejo vse dosedanje poglede in izkušnje v enovit dokument, “Listino o gibanju za medgeneracijsko sodelovanje v Sloveniji”, ki je produkt različnih konferenc, vsebinskih delavnic in okroglih miz na zadnjih petih Festivalih za tretje življenjsko obdobje. Listino, ki jo organizatorji želijo še dopolniti ter izpopolniti, so sprejeli na konferenčnem srečanju za ustanovitev gibanja za medgeneracijsko sodelovanje.

gibanje4

Listina naj bi bila tisti temelj, na katerem bi se v bodoče povezovali vsi dejavniki s področja medgeneracijskega sodelovanja ter skupaj tako tvorili gibanje, ki bi s svojim vsakdanjim delom izvajalo pomembno poslanstvo medgeneracijskega sožitja in solidarnosti, ki mora postati ena najpomembnejših vrednot naše družbe jutrišnjega dne.

Če želite vi ali vaša organizacija podpreti Listino o gibanju za medgeneracijsko sodelovanje, izpolnite pristopno izjavo in jo pošljite na naslov Zavod Zlata leta, Nove Loke 44, 3330 Mozirje.

Pristopna izjava za posameznike
Pristopna izjava za organizacije

Več o gibanju in konferenčnem srečanju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.