Predpraznično v Pegazovem domu

Pogostejši so bili obiski duhovnika, saj je to največji krščanski praznik, imeli smo ustvarjalne delavnice in obisk predstavnikov Rdečega križa Rogaška Slatina. Iz vsake skupine je dišalo in še diši po velikonočnih dobrotah.

V petek, 19. marca smo s pomočjo prostovoljcev odšli na sprehod do Kulturnega centra, kjer je kulinarične dobrote razstavljalo društvo Gaja. »Znanje peke kruha, potic, mesnih izdelkov in raznega peciva, ki so se ga članice priučile od svojih mam in babic, sedaj prenašajo nam in našim zanamcem«, je v prijazni predstavitvi povedala predsednica društva Anica Colnarič. Ogledali smo si značilne jedi iz teh krajev, kot so: jerpica, zavihječa in mlinčofka.

peg1

Kulturni hram smo znova obiskali v sredo, 24. marca, saj smo bili povabljeni na predstavo ob materinskem dnevu, ki jo je pripravil Vrtec Potoček. Stanovalci so bili navdušeni nad predstavo, katere rdeča nit je bila peka kruha pri babici. V sredo, 30. marca smo z otroci iz vrtca Izvir uživali v kreativnih velikonočnih delavnicah. V petek 26. marca pa so občane Rogaške Slatine obiskali in obdarili predstavniki Rdečega križa.

Seveda pa se zelo veselimo bližajočih se velikonočnih praznikov in priprave so v polnem teku. Pričeli smo z ustvarjanji raznih dekoracij, izdelavo butare, ki so jo predstavniki skupin nesli blagoslovit. Že nekaj časa zbiramo čebulne olupke, saj imamo najraje naravne barve in tehnike krasitve jajčk. G. Novak bo na veliko soboto blagoslovil jedi, ki jih pripravljajo kuharji in gospodinje skupaj s stanovalci.

peg2

Na področju duhovne oskrbe je nova pridobitev biblična skupina s prostovoljko Jeannette, tako, da je velika noč tudi po tej plati lahko stanovalcem globlje doživeta.

V torek, 06. aprila praznujemo 4. obletnico Pegazovega doma. Več o praznovanju preberite prihodnjič…

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.