MSM je mineral lepote in zdravja

Mineral lepote, MSM ali DMSO2, je oblika naravnega organskega žvepla, ki je temeljni gradbeni material življenja in je navzoč v vseh rastlinah in živalih. Žveplo je osmi najpogostejši element v človeškem telesu. Pomemben je pri nastajanju tkiv kakršna so rdeče krvničke, mišice, koža in lasje. Žveplo je ena glavnih sestavin pomembnih aminokislin, ki so gradbeni materiali proteinov. Je bistven za zdrave vezi, kite, sklepe in za pravilno delovanje encimov, hormonsko ravnovesje in pravilno delovanje imunskega sistema.

MSM je dodatek k prehrani, ki telo oskrbi z biološko aktivnim žveplom v hranilni obliki različnim sistemom v telesu. Čeprav ga je v naravi sicer veliko, se hitro uniči s toploto, sušenjem in pri obdelavi hrane. Pri dietah, ki ne vsebujejo veliko surovega, svežega in neobdelanega sadja ter zelenjave in mleka, je vnos MSM-ja s hrano najbrž premajhen.

msm-beautiful-skinMSM nastaja pri rastju alg v oceanih in izhlapeva v oblake. V obliki dežja pade nazaj na zemljo in postane hrana in hranilo za vse zemeljske organizme. MSM je visoko koncentriran v rastlinah, izpostavljenih obilnemu deževju npr. skorja borovcev, divjih trav, aloe vera itd. MSM je pridobljen z ekstrakcijo iz teh rastlin in je na voljo v kristalih ali kosmičih.

MSM pomaga pri obnavljanju, zdravljenju in prožnosti celic, saj jih naredi bolj prepustne in s tem dovoli, da hranljive snovi in voda lažje prehajajo v celice. Z večjo prepustnostjo celic pa se strupi in odpadne snovi lažje izločajo.

Nekaj prednosti MSM za kožo:
woman-spa-flower-towel

  • Raziskave so pokazale da MSM pomaga pri ekcemih, psoriazi, rosacei, aknah, dermatitisu, luskavici in prhljaju.
  • Pri lokalnem nanosu MSM minerala se je pokazalo hitrejše celjenje ran brez brazgotinjenja.
  • Pomaga vzpostavljati primerno pH ravnovesje kože – žveplo je sestavni del inzulina, ki pomaga razgrajevati ogljikovodike, poleg tega pa žveplo pomaga telesu ohranjati ravnovesje med alkalnostjo in zakisanostjo.
  • Pomaga pri zmanjšanju oteklin in vnetij – z izenačenjem pritiska na obeh straneh celičnih zidov ublaži vnetje mehkega tkiva in tako pripomore k zmanjšanju bolečine pri artritisu in revmi

Glavni koristni učinki pri ljudeh

Kot analgetik lajša bolečine in zmanjšuje vnetja in mišične krče. Razširja krvne žile in tako povečuje krvni obtok. MSM pomaga pri izboljšavi gibljivosti sklepov, zmanjševanju otrdelosti, oteklin in bolečin. Da bi hrustanec, sklepi in sinuvialna tekočina ostali prožni in zdravi, potrebujejo žveplove spojine. MSM oskrbuje telo z biološkim žveplom, ki neposredno poskrbi, da se obnovi hrustanec v sklepih.

  • MSM lajša bolečine in vnetja na več načinov. Bolečinskim impulzom prepreči njihovo pot po vlaknih C v živcih. Ta vlakna pošiljajo sporočila o bolečinah z mesta poškodovanega tkiva v telesu do možganov.
  • MSM prav tako blaži vnetja. Vnetja lahko ustvarijo pritisk na živce in drugo tkivo in tako povečajo bolečine.
  • MSM pospešuje krvni dotok, kar izboljša zdravilni proces.
  • MSM zmanjšuje mišične krče – stanje, ki je nenehno navzoče pri poškodbi mišično-skeletnega sistema.
Pozor!
Pri nakupu MSM je potrebno biti pozoren, da ni proizveden iz naftnih derivatov, kot to počne veliko trgovcev po svetu. PlanetBIO MSM je rastlinskega izvora in je pridobljen iz gensko nespremenjenega lanu in koruze.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.