William Walker Atkinson: Vibracije misli

Res je izvirno delo staro že dobrih sto let, a avtorjeve ideje so bile medtem mnogokrat kopirane, povzete, uporabljene in so aktualne še danes. V nadaljevanju sledi nekaj univerzalnih resnic, kot jih je zapisal avtor.

vibracija_misli_1Medtem ko naučeno govorimo o zakonu gravitacije, se ne menimo za njegovo enakovredno sijajno različico, zakon privlačnosti v svetu misli. Dobro poznamo zakon, ki združuje in razdružuje atome, iz katerih je sestavljena materija – prepoznamo moč zakona, ki privlači telesa k Zemlji, ki obdrži krožeče svetove na njihovih položajih. A hkrati zatiskamo oči pred mogočnim zakonom, ki k nam privlači stvari, ki si jih želimo ali se jih bojimo, ki izgrajuje ali potaplja naša življenja.

Ko bomo spoznali, da je misel moč – manifestacija ali izraz energije – z magnetno močjo privlačnosti, bomo odkrili odgovore na vprašanja in vzroke za marsikaj, kar se nam je prej zdelo prikrito.

vibrationOb tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem. Čeprav z našimi petimi čuti teh vibracij ne zaznamo, to ni dokaz, da ne obstajajo.

Ves čas pošiljamo navzven misli različnih jakosti, glede na katere tudi prejemamo rezultate. Ne le da naši miselni valovi vplivajo na nas in druge, temveč imajo tudi moč privlačnosti, s katero k nam pritegnejo misli drugih, stvari, okoliščine, ljudi, »srečo«, in sicer na podlagi značilnih lastnosti misli, ki prevladujejo v našem umu. Misli o ljubezni bodo k nam pritegnile ljubezen drugih, okoliščine, dogodke in ljudi, ki so skladni s temi mislimi.

helikopterMisli jeze, sovraštva, zavisti, zahrbtnosti in ljubosumja bodo k nam pritegnile veliko podobnih neprijetnih misli, ki se bodo porodile v umih drugih ljudi; v povračilo bomo prejeli okoliščine, v katerih bomo podoživeli te negativne misli; srečevali bomo ljudi, s katerimi se ne bomo ujemali; in tako naprej. Močna misel ali misel, na katero se dalj časa osredinjamo, bo k nam kot v središče privlačnosti pritegnila ustrezne miselne valove drugih ljudi.

Večinoma smo to, kar mislimo, vendar dodatno uravnoteženo s kakovostjo sugestij in misli drugih, ki nas dosežejo neposredno z besedno komunikacijo ali telepatsko, z vsebinami miselnih valov. Našo osnovno mentalno naravnanost določa tako kakovost miselnih valov, ki smo jih sprejeli od drugih, kot tudi kakovost naših lastnih misli. Sprejemamo le take misli, ki so v harmoniji z našim osnovnim mentalnim nazorom, ki ga vzdržujemo sami; le malo pa na nas vplivajo misli, ki z nami niso v harmoniji, saj v nas ne sprožijo ustreznega odziva.

knjigarna_juliadoria_logo_bannerNa človeka, ki verjame vase in ki z zaupanjem odločno vzdržuje močno pozitivno naravnanost, ne morejo zlahka vplivati nasprotne, negativne misli neuspeha in strahu, ki izvirajo iz umov ljudi, pri katerih prevladuje taka miselna naravnanost. Kadar pa te iste negativne misli dosežejo posameznike, ki so miselno v slabih razpoloženjskih stanjih, le še poslabšajo in poglobijo ta negativna stanja.

Ko enkrat razumemo zakone, ki usmerjajo proizvajanje in prenašanje teh vibracij, jih bomo zmožni uporabiti tudi v svojem vsakdanjem življenju, tako kot ostale bolje znane oblike energije.

»Vaše misli so vaši vdani pomočniki ali tiranski gospodarji – kar jim dovoljujete. Vi imate besedo, izbira je vaša.« – William Walker Atkinson

thought_vibrations_william_walker_atkinson»Namera je tisto, kar naredi človeka; ne slaboten namen, ampak surova odločitev; ne nezanesljiv cilj – ampak tista močna in neutrudna volja, ki premaga težave in nevarnost. Volja iz človeka naredi velikana.« – Donald G. Mitchel

O avtorju:

William Walker Atkinson (1862-1932) je avtor preko 100 knjig, ki jih je predvsem pod različnimi psevdonimi napisal v zadnjih 30 letih življenja. Prav zaradi pisanja pod raznimi psevdonimi je danes skoraj pozabljen. Po izobrazbi je bil pravnik, nekaj časa je delal kot odvetnik, a je to delo kasneje opustil. Ustanovil je Atkinson School of Mental Science in deloval v okviru gibanja Nove Misli.

Knjigo Vibracije misli lahko kupite v Spletni knjigarni JuliaDoria.com. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.