Nastavimo si "domačo stran" v brskalniku

Postopek nastavitve je sicer različen od brskalnika do brskalnika, vendar so koraki v osnovi enaki. Razlika je ponavadi le v kakšnem izrazu.

V Sloveniji sta daleč najbolj uporabljana brskalnika Mozilla Firefox in Internet Explorer.

Nastavimo domačo stran v Mozilli Firefox

V orodni vrstici na vrhu okna izberemo (kliknemo) “Orodja” in nato v spustnem seznamu kliknemo “Možnosti …“.

nastavi_domaco_stran-ff1
Za povečavo kliknite na sliko

Odpre se nam novo okno. V zgornjem levem kotu izberite “Splošno“, nato pa v polje “Domača stran” vpišite naslov spletne strani, ki naj se odpre vsakič, ko boste odprli Mozillo Firefox. V našem primeru smo za domačo stran nastavili http://zl.webinarji.eu. Ko vpišemo naslov, moramo le še potrditi našo nastavitev. To naredimo s klikom na gumb “V redu“.

nastavi_domaco_stran-ff2
Za povečavo kliknite na sliko

Sedaj moramo le še preizkusiti, ali je bil postopek uspešno izveden. To naredimo tako, da zapremo brskalnik Mozilla Firefox in ga potem ponovno zaženemo. Če se ob ponovnem zagonu brskalnika odpre stran, ki smo jo določili, je bil postopek uspešno izveden.

Nastavitev domače strani v Internet Explorerju

Na desni strani zgoraj kliknite na gumb “Orodja“, nato pa na spustnem seznamu na “Internetne možnosti“.

nastavi_domaco_stran-ie1
Za povečavo kliknite na sliko

Odpre se novo okno. Preverite, da je v levem zgornjem kotu izbran zavihek “Splošno“, nato pa v okence “Domača stran” vpišite naslov spletne strani, ki naj se odpre vsakič, ko boste odprli Internet Explorer. V našem primeru smo za domačo stran nastavili http://zl.webinarji.eu. Ko vpišemo naslov, moramo le še potrditi našo nastavitev. To naredimo s klikom na gumb “V redu“.

nastavi_domaco_stran-ie2
Za povečavo kliknite na sliko

Novo nastavitev preverimo tako, da zapremo brskalnik Internet Explorer in ga potem ponovno zaženemo. Če se ob ponovnem zagonu brskalnika odpre stran, ki smo jo določili, je bil postopek uspešno izveden.

Preprosto, kajne? Če ste slučajno vseeno naleteli na kakšno oviro ali imate mogoče drugačen brskalnik, nam lahko pustite sporočilo pod prispevkom v komentarju, ali pa nam pišete na info@zl.webinarji.eu. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da vam pomagamo.

1 komentar

  1. Pozdravljeni zlati in tudi srebrni ter vsi ki pregledujete to stran. Vsaka pomoč starejšim računalničarjem je še kako koristna Zato to stran, in tudi tečaje ocenjujem od 1-10 je 10. Lep pozdrav. Rudolf

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.