Teja Kralj: Internet je kraj, kjer sem spoznala svojo ljubezen

Ime in Priimek: Teja Kralj
Poklic oz. dejavnost: Radijska moderatorka
Starost: 26

Naštej tri asociacije na pojem ‘medgeneracijsko povezovanje’.
Sožitje, sobivanje in spoštovanje.

Kaj bi lahko ti, ali vsak od nas, naredila za boljše medgeneracijsko sožitje?
Predvsem z odnosom do starejših oz. do vseh ljudi, s katerimi sobivam na tem planetu. Popolnoma enostavno.

Kateri je tvoj najljubši spomin na babico ali dedka?
Na oba imam zelo prijeten spomin, babica je žal ena že pokojna, dedek še živi. Z njim pa najraje obujava spomine, no on obuja spomine na svoja pretekla leta. Z dedkom sem na njunem vrtu rada nabirala jagode, kuhala sva sadjevec, ter se nasploh veliko nasmejala. Babica pa je slovela po svoji odlični kuhi.

Katera je največja dragocenost, vrednota ali nauk, ki si ga prejela od babice, dedka ali druge starejše osebe?
Ne kradi, ne laži in da se dobro vrača z dobrim.

Moja babica je skuhala/spekla najboljše/i/o:
drobnjakove štruklje, flancate, orehove kifeljčke in potico.

V čem so glavne razlike med odraščanjem danes in časom, ko si bila sama otrok?
Težko bi rekla, ker je moje odraščanje že davno za mano. Vendar kot opazujem pri svoji 4 letni hčerki, je zdaj na voljo več igrač in manj časa staršev za ukvarjanje z njimi. Žal.

Kaj ti pomeni internet, za kaj ga uporabljaš?
Internet predstavlja okno v svet, povezavo s prijatelji po svetu, navezovanje novih stikov in pomoč pri mojem delu. Je pa tudi kraj, kjer sem spoznala svojo ljubezen.

tejaKako gledaš na starost, te je kdaj strah zrele dobe?
Strahu načeloma nimam. Priznam pa, da me bo najbrž kot vsako žensko, malce pretresla prva gubica, ki se bo pojavila na mojem obrazu. Vendar se že zdaj trudim, da skrbim za svojo psihofizično kondicijo, ker sem mnenja, da je bolj pomembno od tega kako človek izgleda to, kako se počuti v svoji koži. Treba je skrbeti zase in delati na sebi v vseh starostnih obdobjih in predvsem poslušati svoje telo in srce.

Kako vidiš sebe v zlatih letih – s čim se ukvarjaš, če zavrtiš čas v prihodnost?
Vidim se kot veselo, življenja polno žensko v najlepših letih. Z ljubečim možem, v prijetnem okolju najine hišice, z veselimi vnučki in zadovoljnimi otroki. Veliko bom brala in imela bom več časa za mojo veliko ljubezen – slikanje. In seveda več časa za moje najdražje.

Ponosna sem na:
svojo hčerko, ker se razvija v čudovito osebnost in predvsem na to, da sem kljub temu, da sem mama, v sebi obdržala svojo otroško navihanost in veselje do življenja s katerim zasipam svojo malo punčko in se ji trudim dati kar največ dobrega in pozitivnega. Ponosna sem tudi na svojega fanta, ker me vedno znova navdušuje in me ljubi takšno, kakršno sem.

2 KOMENTARJI

  1. Teja… čudovita mlada ženska, vredna spoštovanja, z dušo, čisto kot solza in angelskim glasom. Ženska, ki je lahko zgled večini njenih sovrstnic, pa tudi sovrstnikom, kakor tudi marsikateremu zrelih let. Njena razmišljanja in stališča so trdna, zdrava, zrela, čeprav se na zunaj kaže in predstavlja kot razigrana mladenka ( kar je seveda pravilno ), je njena notranjonost in duša polna neizmerne ljubezni, ki jo prenaša na svojo zlato hčerko in partnerja. Teja, bodi še naprej taka, ne dopusti, da te upogne kakršenkoli veter, pred viharji pa se obdaj z visokim zidom! Srečno, Viktor

  2. Teja… čudovita mlada ženska, vredna spoštovanja, z dušo, čisto kot solza in angelskim glasom. Ženska, ki je lahko zgled večini njenih sovrstnic, pa tudi sovrstnikom, kakor tudi marsikateremu zrelih let. Njena razmišljanja in stališča so trdna, zdrava, zrela, čeprav se na zunaj kaže in predstavlja kot razigrana mladenka ( kar je seveda pravilno ), je njena notranjonost in duša polna neizmerne ljubezni, ki jo prenaša na svojo zlato hčerko in partnerja. Teja, bodi še naprej taka, ne dopusti, da te upogne kakršenkoli veter, pred viharji pa se obdaj z visokim zidom! Srečno, Viktor

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.