Šanson na Ljubljanskem gradu: NUŠKA DRAŠČEK

Stanovska dvorana, 28.1.2016, ob 19.30

Novi koncertni cikel »Šanson na Ljubljanskem gradu« bomo lahko spremljali med januarjem in aprilom 2016. V prijetnem grajskem okolju bodo nastopili štirje izjemni interpreti: Nuška Drašček, Radojka Šverko, Boris Cavazza in Vita Mavrič. Vsak izmed njih bo predstavil svoje videnje in svojo različico šansona – zvrsti, ki ima številne različne sloge. Vabimo vas, da se skupaj prepustimo izpovedi šansona, lepoti ter moči prežemanja poezije in glasbe.

Cikel bo začela Nuška Drašček z večerom, posvečenim Edith Piaf, katere 100-letnico rojstva smo praznovali v decembru 2015. Nuška Drašček, ki v zadnjih letih navdušuje s svojo neverjetno glasbeno širino in vrhunskimi izvedbami na različnih glasbenih področjih – od klasične glasbe in opere do gospela, šansona, popevke, popa in muzikala – bo tokrat interpretirala šansone, s katerimi je zaslovela najslavnejša šansonjerka vseh časov. Ob spremljavi pianista Blaža Jurjevčiča in tolkalista Vida Ušeničnika nam bo zapela uspešnice, kot so L’ Accordéoniste, Mon Dieu, Hymne à l’amour ali Je ne regrette rien.

Cena vstopnice za posamezni koncert: 17 EUR, 14 EUR*

Cena vstopnice za celotni cikel: 58 EUR, 48 EUR*

V ceno vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo.

* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.