Zavod Zlata leta na F3ŽO prejel priznanje za dolgoletno sodelovanje

Na otvoritveni slovesnosti 14. Festivala za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je direktor Zavoda za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta iz rok dr. Anje Kopač Mrak, ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, prejel priznanje za dolgoletno sodelovanje na F3ŽO.

Komisija je v obrazložitvi zapisala naslednje:

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Zlata leta, je eden prvih neprofitnih zavodov v Sloveniji, ki je spodbujal smotrno rabo novih sodobnih tehnologij med starejšimi. V zavodu želijo starejše naučiti uporabe modernih tehnologij, na način da bodo starejši lahko dostopali do mladih s čimer pri starejših spodbujajo samozavest da so še vedno aktivni in sposobni, posebno v odnosu do mladih. Tak pristop j za naše okolje precej inovativen in je med starejšimi zelo dobro sprejet,ker jim daje novo samozavest. Zavod Zlata leta sodeluje s Festivalom za tretje življenjsko obdobje že od leta 2008 kot medijski pokorovitelj. V tem obdobju je nesebično pomagal Festivalu rasti na medijskem podorčju, od takrat so objavili že več kot 1.500 prispevkov, mesečno beležili med 30.000 in 40.000 obiskovalcev, katerih povprečna starost je 52 let. Zlata leta že vrsto let nudijo Brezplačne spletne strani za vsa društva upokojencev v Sloveniji. Postavili so več kot 500 tipskih, uporabnikom prijaznih spletnih strani, ki so v določeni meri prilagodljive in jih je možno personalizirati. Glavni cilj tega projekta je starejšim generacijam omogočiti, da pokažejo svetu, kako zelo aktivni so in kaj vse še zmorejo. Hkrati pa je to kanal, kjer bodo lahko celotni Sloveniji sporočali svoja mnenja o aktualnih zadevah in njihovem okolju.

Priznanja smo v zavodu veseli. Očitno je naše delo dobro sprejeto in seveda bomo s Festivalom sodelovali še naprej,” je po prejemu nagrade povedal direktor zavoda Zlata leta, Roman Čretnik.

O začetkih…

Z veseljem se spominjamo naših začetkov. Za osvežitev spomina smo pobrskali po arhivu člankov o F3ŽO. Prva prispevka s festivala sta podpisala Roman Čretnik in Peter Gavez. Šlo je za video prispevek z otvoritve ter za fotogalerijo prvega dne festivala leta 2008.

Leta 2010 je zavod Zlata leta bil povabljen tudi v Programski svet festivala, sodelujemo pa tudi v Komisiji za pripravo kulturnega programa festivala.

P.S.: Iskrene čestitke tudi vsem ostalim prejemnikom priznanj.

2 KOMENTARJI

  1. Lahko jim le od srca čestitam. To so si upravičeno zaslužili.
    Še naprej vam želim obilo delovnega uspeha, veselja, sreče, mir in vse dobro.

    Vaš prijatelj iz Kočevja,

    Rajko Šajnovič

  2. Lahko jim le od srca čestitam. To so si upravičeno zaslužili.
    Še naprej vam želim obilo delovnega uspeha, veselja, sreče, mir in vse dobro.

    Vaš prijatelj iz Kočevja,

    Rajko Šajnovič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.