Ljubljanski grad vabi na Dneve stare glasbe

Dnevi stare glasbe 2013:

Ansambel Doulce Mémoire, 1. koncert

Stanovska dvorana, 10.9.2013, 19.00

Zasedba: Sébastien Wonner, čembalo; Pascale Boquet, lutnja; Denis Raisin Dadre, kljunaste flavte

Težko bi našli sestav, ki ves čas svojega obstoja preseneča s tolikšno svežino, z neverjetno energijo in izvirnim pristopom h glasbi in stiku s poslušalci. Tudi tokrat presenečajo – koncert improvizacij na največje evropske uspešnice 16. stoletja bodo v celoti izvajali v popolni temi.

Ansambel Salterello, 2. koncert

Grajska kapela, 12.9.2013, 19.00

Zasedba: Patricia Esteban, kljunaste flavte, piščal z bobnom, Massimiliano Dragoni, tolkala, psalterij

Očarani nad lepoto srednjeveške glasbe sta flavtistki Patricia Esteban in Clelia Dusonchet leta 2001 v Ženevi ustanovili ansambel Salterello. Tokrat ga bomo spoznali v majhni, a – kakor ime nakazuje – poskočni zasedbi. Prisluhnili bomo zanimivemu sozvočju kljunastih flavt in tolkal. Patricia Esteban, danes profesorica srednjeveške ornamentacije in improvizacije na ženevskem konservatoriju, ter eden najaktivnejših tolkalcev v stari glasbi, Massimiliano Dragoni, predstavljata program srednjeveške plesne glasbe.

Cena vstopnice za posamezen koncert: 10,00 €, 7,00 €*
*(študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb)

Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si 

Skupina Giostra dell’amore – Vrtiljak ljubezni , glasbeno-plesna predstava

Grajsko dvorišče, 12.9.2013, 17.00

Zasedba: Florence Grasset, glas; Emilie Mory, viela; Patricia Esteban, kljunaste flavte, šalmaj, piščal z bobnom, viola da gamba; Tiphaine Boulc’h, kljunaste flavte, šalmaj, viola da gamba; Bor Zuljan, renesančna lutnja, chitarrino, colascione, glas; Xavier Marquis, bombarda, dulcijan, kljunaste flavte

Julien Ribouleau, renesančna pozavna; Louis Delignon, tolkala

Na Grajskem dvorišču bomo peli, igrali in plesali … in vi z nami!

Rezidenčna skupina festivala Dnevi stare glasbe 2013 Giostra dell’Amore nas bo potegnila na svoj vrtiljak renesančnih plesov. Z veselimi melodijami italijanske in francoske renesanse bodo napolnili grajsko dvorišče in poskrbeli, da ne bo nikogar, ki se ne bi vsaj pozibaval v poskočnih ritmih.

Vstop prost.

Oglasno sporočilo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.