MGC Bistrica – V objemu življenja

Starost že dolgo ni več sinonim za bolezen, osamljenost ali pomanjkanje, ampak je to življenjsko obdobje, v katerem je vedno več posameznikov aktivnih ter v dobri psihični in fizični kondiciji.

Če iščete zase ali za svojce dobro rešitev za kakovostno preživljanje najlepših let, potem vam MGC Bistrica ponuja nekaj zares dobrih možnosti. Gre za edinstveni preplet koncepta institucionalnega varstva in oskrbovanih stanovanj v enem. Pravzaprav vsebuje štiri sklope, in sicer: institucionalno varstvo, dnevni center, oskrbovana stanovanja ter lokale s ponudbo različnih tržnih storitev.

NADA SLAK, vodja socialnega programa: »MGC Bistrica se zelo razlikuje od domov, kjer sem delala prej. Tu je vse nadstandardno, večje sobe, boljša oprema, prijazno osebje … Vse je v hiši, dostopno tako rekoč v copatih, od lekarne, zobozdravnika, specialističnih ambulant. Za razliko od drugih domov se za bivanje pri nas odločajo večinoma še zelo vitalni starostniki in še zanimivost – da smo najbrž edini, ki imamo precej več moških kot žensk.«

Brez čakalnih vrst, vseljivo takoj

medgeneracijski center bistricaObjekt MGC Bistrica je tlorisno zasnovan v obliki dveh vzporednih lamel z vmesnim povezovalnim delom. Središče vsega dogajanja je pritličje, ki zajema dnevni center, kjer potekajo raznolike aktivnosti in kjer se nahajajo tudi lokali s pestro ponudbo storitev. Tu je kavarna s slaščičarno, cvetličarna, lekarna, trafika, frizerski salon ter salon pedikure in manikire.

V objektu poleg drugih lokalov deluje restavracija odprtega tipa, kjer stanovalci lahko zajtrkujejo, kosijo in večerjajo ali pa si prehrano naročijo v svoje stanovanje. Prav tako je v objektu stanovalcem na voljo tudi ponudba raznovrstnih zdravstvenih dejavnosti. Tu so prostori za zdravnika, zobozdravnika in fizioterapevta. V objektu so tudi družabno-rekreacijski prostori, v katerih se bodo odvijale različne delavnice in prireditve. Te se bodo izvajale tudi v parku ob objektu. Stanovalcem sta na voljo tudi knjižnica in internetni kotiček.

BENITA KOVIČ, oskrbovana stanovanja: »Ni težko prodajati, če imaš dobro ponudbo. Na razpolago so različna stanovanja od slabih 30, pa do skoraj 70 m2, tako da vsak najde primernega zase. Imamo možnost najema ali nakupa, še prav posebej je popularen najem s kasnejšim odkupom, ki lahko reši situacijo marsikomu, ki ne more prodati svoje hiše čez noč. Seveda pa pomagamo in svetujemo tudi pri opremljanju, če so take želje.«

MGC Bistrica, Domžale, v objemu življenja

medgeneracijski center bistricaŠtevilni ljudje se obdobja starosti veselijo, saj ga ne doživljajo več z negotovostjo. Nasprotno, svoja zlata leta vidijo kot čas, ki ga lahko izpolnijo z dejavnim bivanjem v zdravem in aktivnem okolju.

Demografska statistika nas uči, da moramo vprašanja starajoče se družbe obravnavati z drugačnim, svežim in sodobnim pristopom. Daljša življenjska doba in posledično vedno večje število starostnikov so dali povod za družbene spremembe na področju varstva in nege starejših ljudi.

Prizadevamo si za vzpostavitev sodobnega načina varstva in bivanja starejših prebivalcev v medgeneracijskih centrih ter njihovo ponovno vključevanje v polno življenje.

Več informacij:

RECEPCIJA

Medgeneracijski center Bistrica
Cesta talcev 10
1230 Domžale
Telefon: + 386 (0)1 72 97 310
Spletna pošta: info@mgc-bistrica.si
Spletna stran: www.mgc-bistrica.si

DOM STAREJŠIH

Kontaktna oseba: Nada Slak
Telefon: +386 (0)51 273 969
Spletna pošta: nada.slak@mgc-bistrica.si

OSKRBOVANA STANOVANJA

Kontaktna oseba: Benita Kovič
Telefon: +386 (0)31 647 333
Spletna pošta: info.benep@gmail.com

Oglasno sporočilo

3 KOMENTARJI

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.