Obiskovalci po prvi delavnici za krepitev spomina zadovoljni

Malo pred 16. uro je bila dvorana kulturnega doma v Mozirju še bolj prazna, a na koncu smo našteli 32 obiskovalcev. Po uvodnem pozdravu direktorja Zavoda za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta, Romana Čretnika, je imel glavno besedo mag. Peter Cokan iz Univerzuma Minerva, ki je z dinamičnim, lahkotnim in humornim načinom brez težav držal našo zbranost vse tri šolske ure na visokem nivoju.

Cilji prve delavnice so bili:

  • z manj truda si zapomniti več težje zapomnljivih informacij
  • razviti lastne sisteme za učinkovitejše pomnjenje in uspešnejše učenje
  • usvojiti konkretne spominske tehnike, ki se lahko takoj uporabijo v vsakdanjem življenju

Po prvem odmoru – vsakih 45 minut je 10 minut odmora za sprostitev  – je bilo kramljanje na hodniku še bolj zadržano, med drugim odmorom in po končani delavnici pa je kar precej udeležencev zanimalo, ali lahko naslednjič pripeljejo še koga s seboj. Takšnih vprašanj smo seveda zelo veseli, kajti to očitno kaže, da so obiskovalci zadovoljni in bodo takšne delavnice priporočali tudi ostalim.

Program delavnic je zastavljen tako, da se lahko priključite tudi kasneje, zato vabljeni, da se nam pridružite prihodnji četrtek (15. 3. 2012) ob 16. uri v kulturnem domu v Mozirju. Predprijave niso potrebne. Gradivo in pisala dobite ob vhodu v dvorano.

Program druge delavnice:

  • spomin in zbranost
  • pomnjenje imen in obrazov
  • pomnjenje igralnih kart

Več o delavnicah Medgeneracijski trening možganov >>>

Rešujte vaje za krepitev spomina.

Foto utrinki s prve delavnice:

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.