Praznični december v Pegazovem domu

December je bil obogaten s številnimi prireditvami, peko prazničnega peciva, izdelovanjem novoletnih voščilnic, krašenjem božičnih drevesc v skupinah, obilico toplih stiskov rok in dobrih želja;…

Vse to in še marsikaj je zaznamovalo decembrske dni v Pegazovem domu. Dogodki so se nizali eden za drugim. V četrtek, 1. decembra smo v avli doma postavili mogočno božično drevo. Za praznično vzdušje ob krašenju je s prepevanjem božičnih melodij poskrbel domski pevski zbor, pod vodstvom Marinke Mastnak.

Prvi od dobrih mož nas je obiskal Miklavž. In to ne sam, temveč v družbi angelčkov in parkeljcov, ki pa tudi letos niso imeli veliko dela, saj smo bili vsi kar se da pridni skozi celo leto. Vsakega stanovalca je Miklavž tudi obdaril z »nebeško« dobrimi piškoti, ki so jih, kot je povedal, njegovi angelčki pridno pekli skozi celo poletje.

Z božično novoletnim nastopom nas je razveselil Moški pevski zbor iz Rogaške Slatine. Obiskali so nas otroci II. osnovne šole z mentorico Lidijo Bajc in asistentko Liso iz Belgije. Spoznavali smo lepote Belgije in skupaj z njimi pripravili prave Belgijske vaflje.

Pravo predpraznično vzdušje so nam pričarali učenci glasbene šole Rogaška Slatina, ki so nam pripravili pravi koncert. Kot vsako leto, je avlo doma popestrila še božično novoletna stojnica z izdelki ročnih del naših stanovalcev.
Z velikim veseljem so naši stanovalci pričakovali srečanja svojcev, ko so skupaj s svojimi najbližjimi praznično okrasili božična drevesca v skupinah. Toplo domače vzdušje so nam pripravili glasbeni gostje s katerimi smo z veseljem zapeli

Pestro decembrsko dogajanje smo sklenili z novoletno zabavo za stanovalce v vseh stanovanjskih skupinah. Tudi letos smo poskrbeli za bogat kulturno glasbeni program z mnogimi nastopajočimi. Svoj delček v mozaiku so prispevali: Tamburaši iz Rogatca, učenci I. OŠ Rogaška Slatina z igrico o Mojci Pokrajculji, Skavti iz Slov. Bistrice, ki so prinesli luč miru iz Betlehema, pevka Anita Zore in kvartet Svit z venčkom prazničnih melodij, za obilo smeha pa sta poskrbeli naši zaposleni s skečem. Piko na i so dodale še plesalke kan kana, ki so naše stanovalce dodobra nasmejale in ogrele.

Skupaj smo ponovno preživeli nepozaben december.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.