Zakaj sploh spodbujati medgeneracijsko sodelovanje?

Evropsko leto medgeneracijske solidarnosti in aktivnega staranja je pred vrati. Ob tem se kot družba vedno bolj sprašujemo, zakaj in kako spodbujati medgeneracijsko sodelovanje, kako to poimenovanje sploh razumemo, kaj nam o njem povedo številke ter kakšne so izkušnje in potrebe različnih organizacij, ki se posvečajo medgeneracijskemu sodelovanju.

O tej vedno bolj aktualni temi bodo s pomočjo moderatorke Andreje Žibret, novinarke časnika Delo, razpravljali zanimivi gostje Bogdan Urbar, vodja projekta Festival za tretje življenjsko obdobje, Nuša Tonjko, prostovoljka leta 2007, Barbara Tehovnik, skavtinja in vodja projektov, ki spodbujajo mlade k medgeneracijskemu sodelovanju, Boris Koprivnikar, predsednik upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, doc. dr. Jana Mali s Fakultete za socialno delo, dr. Srna Mandič s Fakultete za družbene vede in Bojan Urek, vodja projekta Poveži generacije.

Uvodne minute pred samo razpravo bodo namenjene projektu Simbioza, ki ga bo predstavil vodja projekta, Borut Jeglič.

Okrogla miza je del programa festivala LUPA, ki ga organizira Zavod CNVOS. Organizacija je potekala v sodelovanju s projektom Poveži generacije na seniorji.info.

Več informacij: Bojan Urek, vodja projekta Poveži generacije, e-mail: bojan.institut.os@gmail.com, telefon: 051/ 678 058.

Vabljeni!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.