Pri 95-ih v fitnes (VIDEO)!

Fryerjeva se najraje zadržuje na napravi za veslanje, dviga uteži ali pa igra namizni tenis s prijatelji. “Svoj 95. rojstni dan sem preživela v fitnesu in v fitnesu nameravam preživeti tudi svoj 100. rojstni dan,” je povedala za angleške medije in dodala, da je vedno imela rada šport in da se namerava z njim ukvarjati do smrti.

“V šoli sem rada tekla kros, vedno sem tudi rada plavala, čeprav je voda včasih prehladna zame. Moj mož je bil velik ljubitelj ragbija, skupaj sva igrala tenis in netbal (šport, ki je še najbolj podoben košarki, op.p.),” dodaja. Da pri teh letih še hodi v fitnes, se ji zdi nekaj povsem normalnega. “Škoda, da tudi drugi niso tako aktivni kot jaz,” pravi.

95 year old gym bunny!

Christine Fryer v fitnesu najprej začne telovaditi na pripravi za veslanje, saj jo to spominja na otroška leta, ki jih je preživela ob morju. “Ko sem bila majhna, nismo imeli avtomobila. Imeli pa smo čoln, s katerim smo se vozili.”

In kakšna po njenem skrivnost dolgega življenja? “Pozitivna miselnost,” odgovori upokojena inženirka, ki je med drugo svetovno vojno delala v tovarni letal. “Vedno sem bila najbolj optimistična oseba na svetu. Ko sem bila mlajša, sem se želela samo zabavati. Med vojno je umrla moja sestra, živela sem v času ekonomske krize, umrl mi je mož, a sem se vedno pobrala.”

Fryerjeva pravi, da nikoli ne razmišlja o smrti. “Razmišljam le o tem, kako najbolje izkoristiti življenje. Ko pogledam nazaj, lahko ugotovim, da mi je to vedno uspelo,” še pravi.

Iz Velike Britanije prihajajo tudi člani rok skupine The Zimmers, kjer igrajo sami starostniki.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.