Zaključek sezone abonmaja za poznejša leta

Organizatorji so v tej sezoni, ki se je začela 16. decembra, pripravili deset dogodkov. Obisk je presegel vsa pričakovanja, zato bodo tovrstna filmska srečanja nadaljevali v naslednji sezoni. Kot je dejala vodja projekta Filmska srečanja ob kavi, Barbara Kelbl, je odziv obiskovalcev izjemno topel.

kino1“Program in posamezne filme so lepo sprejeli. Številčen obisk, tudi v najbolj zimskih mesecih, je presenetil tudi nas. Pogovori po filmih so bili izjemno čustveni, poglobljeni in zanimivi, kar kaže na to, da si gledalci filmov želijo razmišljati o tem, kar so videli, in da so pripravljeni svoja doživetja deliti z drugimi,” je dejala Kelblova.

kino5Srečanja starejših, ki jih zanima filmska umetnost, so potekala ob sredah ob 10. uri dopoldne. Ogledu filma je ob brezplačni kavi ali čaju v kavarni Kinodvor sledila debata, kjer so zanimivi gostje in udeleženci razpravljali o svojih videnjih predvajanega filma. Prijetne in sproščene pogovore je vodila uveljavljena filmska pedagoginja, prejemnica Badjurove nagrade za življenjsko delo, Mirjana Borčić.

kino2Družbo so ji v tej sezoni delali igralci Milena Zupančič, Štefka Drolc in Polde Bibič, filmska režiserja Vlado Škafar in Mako Sajko, biologinja Staša Tome, družinska psihologinja Gabi Čačinovič Vogrinčič, publicistka in prevajalka Rapa Šuklje, klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj in defektologinja Tereza Žerdin. Zadnja gosta v tej sezoni sta bila animatorja, zakonca Marta in Marjan Manček, ki sta udeležencem predstavila svoje delo.

kino3Organizatorji obljubljajo, da bodo zaradi dobrega odziva s programom Filmskih srečanj ob kavi nadaljevali tudi jeseni. “Srečevanja in ogledi filmov bodo potekali od začetka oktobra do konca aprila. Ponovno se bomo trudili poiskati kakovostne in zanimive filme, ki se ne omejujejo le na vsebine, ki se tičejo starejših, ampak zmorejo spregovoriti o večnih temah človeškega bivanja, ki povezujejo vse generacije. Bistveni del programa bodo tudi v naslednjem letu ostali pogovori po ogledu filma v kavarni,” dodajajo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.