Tek 4 srčnih mož okoli Bohinjskega jezera 2014 prinaša novosti

Organizator tradicionalnega teka okoli Bohinjskega jezera ŠD Avgust Gašperin Stara Fužina za letos najavlja dve večji novosti. Premierno uvajajo merjenje časa s čipi, uvedli pa so tudi novo kategorijo, kjer bodo podelili pokal Štirih srčnih mož. V tej kategoriji tekmujejo štirje tekmovalci, pokal bo dobila četvorka, ki bo imela najboljši skupni čas (ni potrebno, da tekmovalci pritečejo skupaj v cilj).

12-kilometrski tek okoli Bohinjskega jezera je vreden svojega imena, saj morajo tekači, ki ga želijo preteči, imeti pravo srčnost prvopristopnikov na Triglav. Od starta Pod Skalco tekmovalci tečejo najprej preko mostu pri cerkvi sv. Janeza, takoj zatem pa levo z glavne ceste proti Veglju in po severni obali Bohinjskega jezera, kjer je pot večinoma makadamska, deloma pa teče po gozdnemu terenu. V Ukancu sledi dober kilometer teka po travnikih, potem pa še pribl. 4 km asfaltne in večinoma makadamske poti. Na tek se lahko prijavite tukaj. Prijavnina do vključno 18. 7. 2014 znaša 21,00 €, od 19. 7. do vključno 30. 7. 2014 pa 25,00 €. Višina prijavnine velja na dan plačila. Skupine z 10 ali več tekmovalci prejmejo 10% popust.

Netekmovalni tek otrok se začne na startnem mestu Pod Skalco in nadaljuje približno 200 m proti Ukancu do počitniškega doma Na Skalci in nazaj. Za tek otrok posebna prijava in plačilo prijavnine nista potrebna.

Vse tekmovalce čaka darilna vrečka s praktično nagrado sponzorjev. Po teku bo organizirano tudi žrebanje nagrad.

Vse ostale informacije najdete na www.tek4src.si.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.