Nagradna igra s Planeta Bio

Masaža je starodavna praksa mnogih ljudstev, ki so se dobro zavedala njenih blagodejnih in zdravilnih učinkov, tako na našo zunanjost kot notranje počutje. Prvič naj bi bila masaža omenjena v neki kitajski knjigi iz okoli leta 2700 pred našim štetjem, kjer piše: »Zgodnje jutranje glajenje z dlanjo po prespani noči, ko je kri spočita in počutje sproščeno, varuje pred prehladom, ohranja organe voljne in preprečuje manjše bolezenske težave.«

masaza-nog

Skozi tisočletja so se tehnike masiranja razvijale, dopolnjevale in postajale vedno bolj dovršene in izpopolnjene. Tako danes poznamo klasično medicinsko masažo, športno masažo, masažo tui-na, shiatsu, tajsko in kitajsko masažo, limfno drenažo, refleksno masažo stopal, samomasažo… Med sabo se razlikujejo predvsem po intenzivnosti na določenem delu telesa in namenu, ki ga želimo z njo doseči, vsem pa je skupno njihovo terapevtsko učinkovanje. Slednje še posebej velja za masaže z olji, saj ta poleg omamnega sproščujočega vonja prinašajo še mnoge druge koristne učinke.

Masažno olje že dolgo ni več samo medij za masiranje in ima veliko večji pomen kot le ta, da roke gladko drsijo. Dobro masažno olje kožo neguje ter ji vrača vlago, elastičnost in mehkobo. Pomaga tudi pri negi občutljive kože in zdravljenju kožnih bolezni, npr. luskavice in dermatitisa. Med masiranjem olje ne pušča mastnih madežev, saj se vpija v kožo in tam izboljšuje njeno strukturo, vlažnost in mehkobo. Čas, v katerem se naravno masažno olje vpije v kožo zdravega človeka, je od 20 do 80 minut.

Masažno olje za dojenčke
Masažno olje za dojenčke

Dobro masažno olje je vedno narejeno iz popolnoma naravnih sestavin in vsebuje naravno rastlinsko olje in naravno eterično olje, masažnim ploščicam pa je dodano še rastlinsko maslo.

Sivka, rožmarin, črni poper, ingver, vetiver, marelica, evkaliptus, krvomočnica… To je le nekaj rastlin, iz katerih se pridobivajo kakovostna eterična olja, dodana v masažne ploščice in masažna olja. Prav od eteričnih olj je odvisen namen delovanja masažnega olja oz. ploščice. Sivka poživlja; ylang ylang sprošča živčni sistem; krvomočnica uravnava delovanje hormonalnega sistema in blaži menstrualne tegobe; evkaliptus blaži bolečine in krepi živčevje; vetiver pripomore k dobremu spancu; za lajšanje bolečin in sproščanje obremenjenih mišic pa sta primerna ingver in črni poper.

Masaža je zelo priporočena in dobrodošla tudi pri nosečnicah, saj preprečuje nastanek strij in zastoj limfe v telesu, pripomore k elastičnosti kože, lajša morebitne bolečine v križu, po porodu pa preprečuje ohlapnost kože. Potrebno pa je opozoriti, da je v prvih treh mesecih nosečnosti uporaba masažnih pripravkov, ki vsebujejo eterična olja, odsvetovana. Nekatera eterična olja namreč precej razdražijo živčni sistem in vplivajo na raven določenih hormonov ter tako spodbujajo menstruacijo in krčenje maternice. Še posebej previdne naj bodo ženske, katerih nosečnost je iz katerihkoli razlogov označena kot »tvegana«.

Masažne ploščice
Masažne ploščice

Različnim potrebam in željam ustrezajo tudi masažne ploščice in masažna olja Raw Gaia. Strokovno zasnovana, popolnoma naravna in presna so primerna tako za vsakodnevno domačo uporabo kot za profesionalne terapevtske namene. Odlikuje jih dejstvo, da v celotnem procesu izdelave niso bila segrevana in so zato v sebi ohranila vse koristne učinkovine, ki se med masažo sproščajo skozi kožo v naš krvni obtok.

Odlično za sproščanje je Aromaterapevtsko masažno olje za sprostitev, ki vsebuje organsko hladno stiskano marelično olje in organska 100% eterična olja ylan ylanga, sivke in poprove mete. Sprošča in umirja, niža krvni pritisk, odplavlja napetost in zaskrbljenost, poleg masaže pa je primerno tudi za pripravo kopeli ali za uporabo na gorilniku.

Še en masažni izdelek visoke kvalitete je masažna ploščica za lepoto. Izdelana je iz hladno stiskanega kakavovega masla in eteričnega olja sivke, svoje ime pa vsekakor opravičuje s čutnim in hranilnim negovanjem, ki vašo kožo zmehča in polepša.

6 KOMENTARJI

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.