Scarlett Johansson je nova Marilyn Monroe

Ko sem razmišljal, o kom naj spišem kratek življenjepis, sem idejo o tem, da bi to bila prav Scarlett Johansson, nekajkrat ovrgel. Hej, pa saj punca je stara komaj čez dvajset let. No, pa sem se kaj kmalu vdal.

scarlett-johansson-6Scarlett Johansson je preprosto preveč »in« (spomnimo se samo številnih »oboževanih« novinarskih prispevkov o njenih joških, ritki, stilski prefinjenosti, njenih – malce starejših – fantih, odlični izbiri filmov, ter nekakšni intelektualni drži, ki draži njene oboževalce), tudi v mojem srcu, da se ne bi lotil njene življenjske poti.

Tukaj je, spisana novembra 2006, vendar opozarjam, že čez kakšno leto bo lahko njena zgodba popolnoma drugačna. Takrat bo, napovedujem, še večja in mogočnejša. Saj imamo verjetno opraviti z zvezdo kova Marilyn Monroe. Se ne strinjate?

Scarlett Johansson se je rodila 22. novembra 1984. Tri minute za njo se je rodil brat dvojček Hunter (od nje se sedaj popolnoma razlikuje, npr. visok je meter osemdeset, Scarlett pa v višino meri le drobnih meter triinšestdeset), družino pa sestavljata še brat in sestra Adrian in Vanessa, polbrat Christian, ter seveda oče Karsten Johansson (danski arhitekt, ki najraje zida hiše v rojstnem kraju Scarlett Johannson, v New Yorku) in mama Melanie Hamilton Sloan, ki ima židovsko-poljske korenine (svojega moža pa je spoznala na Danskem).

scarlett-johansson-5Da bo Scarlett Johansson igralka, je – očitno – vedela že pri svojih treh letih. Takrat je svoji mami, ki si je tudi nekoč želela postati igralka, rekla: »V glavi mi razbija, mislim, da od želje, da postanem igralka.« In mama, ki je v Scarlett videla uresničitev svojih sanj, je te besede vzela še kako zares. Vso malo in simpatično Scarlett je mama Melanija vlačila po vseh mogočih avdicijah, ne moremo reči, da brez uspeha, saj je Scarlett npr. zaigrala tudi v tretjem nadaljevanju uspešnice Sam doma, do svojega prve zares opazne vloge Šepetati konjem (med jahanjem se ji zgodi nesreča, njej in mami – Kristin Scott Thomas – na pomoč priskoči šarmantni »konjski zdravilec« Robert Redford).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FcBt9R55gTo[/youtube]

S »konji« je Scarlett snemala leta 1998, potem pa nekaj let ni posnela nič kaj pametnega (saj niti ni čudno, ob vsej njeni mladosti), to, da ni bila v tistih letih sprejeta na igralsko akademijo je bilo že malo bolj čudno, saj je imela že kar nekaj izkušenj izpred kamero!?!). Potem pa je prišlo leto 2003 in z njim igralec Bill Murray, s katerim je fantastično ujela v »japonskem filmu« Izgubljeno s prevodom. Odlična igra v odličnem filmu (glasovalci pri www.imdb.com podelijo 7.9 točke od desetih možnih), še zmeraj smo pri Lost in Translation, igralko Scarlett Johansson izstreli tja visoko, med najbolj sijoče zvezde.

scarlett-johansson-4Ko v istem letu Scarlett Johansoon, strastna oboževalka sira, posname še en odličen film, Dekle z bisernim uhanom (njen soigralec je tokrat Colin Firth), je popolnoma zasluženo dvakrat nominirana za zlati globus. Kasneje nominacijo ponovi v filmu Match Point, ki ga režira slavni Woody Allen. In kaj krasi tole nebeško bitje, Scarlett Johansson, da je takole začarala ves svet? Sposodil si bom besede iz revije Eva: »Dekle, ki so jo bralci FHM Magazina že dvakrat razglasili za najbolj seksi žensko na svetu, je seksi na svoj način, na glamurozen, neopazen, eleganten način, ki malo spominja na dive štiridesetih in petdesetih let prejšnjega stoletja«.

In kar hkrati pomeni, da si Scarlett ne želi biti še eden od »ženskih holivudskih okostnjakov«, ter z veseljem mnogo in dobro je (tudi večerja?!), telovadi pa ravno toliko, da se »ne zapusti«.

Besede, ki samo potrjujejo moj naslov: Scarlett Johansson – nova Marilyn Monroe, kot nova femme fatale. In če upoštevamo tudi, kako lepa in »vsa platinasta« je bila Scarlett tudi v filmu Črna dalija (pred kratkim se je vrtel v naših kinematografih), skorajda ne moremo dejstva, da se rojeva mega zvezda, takšna kot je bila nekoč le Marilyn Monroe. In še tole kot zanimivost; saj se spomnite, da je bila Marilyn Monroe zelo navezana na politiko (beri na ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja)? Nas torej preseneča, da je Scarlett v enem izmed svojih intervjujev dejala, da si želi biti nekoč prva ženska, ki bo postala ameriški predsednik oziroma ameriška predsednica?

scarlett-johansson-3Je pa tale njena izjava mogoče prava iztočnica, da navedemo še nekaj njenih izjav.

Scarlett Johansson: Moški, kaj sploh oni hočejo? Nikoli ne opazijo, ali si se za kakšen kilogramček zredila ali shujšala. Za takšne malenkosti se sploh ne zmenijo.

Scarlett Johansson: O zasebnem življenju nočem govoriti. Nikoli še nisem rekla, da se s kom dobivam, a vedno se najdejo tisti, ki si kaj izmislijo in ti potem ves čas sledijo. Mislim, da se to nikogar ne tiče, vsaj ne, dokler nisem zaročena.

Scarlett Johansson: Tabloidi ponavadi napišejo kaj takega kot: »Ima zaobljen trebušček! Ima visečo rit!« Potem je ta del telesa obkrožen z rdečo, nanj pa kaže puščica, pod katero piše »viseča rit«. Grozno je.

Scarlett Johansson: Nekoč sem se dobila z odvisnikom od kokaina. Bilo je grozno. Nikoli več se ne bom zapletla s kom takim, saj je droga vedno pomembnejša od tebe.

scarlett-johansson-2Scarlett Johansson: Moški morajo širiti svoja semena, pa četudi jih ženska ne privlači tako zelo. Če začutijo potrebo ali pa bi radi sami sebi kaj dokazali, bodo spali s komer koli. Ženske smo izbirčnejše. Za nas je seks drugačen, ker gre nekaj v nas.

Scarlett Johansson: Če bi obveljala predsednikova (Bush), o seksu ne bi vedeli ničesar. Vsaka ženska bi imela šest otrok in splavi bi bili prepovedani.

Scarlett Johansson: Jaz samo upam, da mi bo uspelo snemati dobre filme.

Scarlett Johansson: Privlačijo me moški, polni entuziazma, ustvarjalni, strastni, ki imajo kariero in ki so vedno zaposleni. Tudi jaz imam vedno polne roke dela, zato potrebujem tudi takšnega moškega.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tbbRR0IRvl8[/youtube]

Mimogrede: Scarlett Johansson so omenjali v povezavi z naslednjimi moškimi: Faiz Ahmad, Benicio del Toro, Josh Hartnett, Jared Leto, Justin Timberlake. Od leta 2007 hodi z igralcem Ryanom Reynoldsom, s katerem naj bi bila od 5. maja 2008 tudi zaročena. Maj 2008 je bil za Scarlett očitno zelo lep in uspešen, saj je takrat izdala tudi svoj glasbeni prvenec, ki nosi naslov Anywhere I Lay My Head.

Scarlett Johansson: Sem zelo neodvisna ženska in znam poskrbeti sama zase, toda globoko v sebi potrebujem nekoga, ki bo skrbel zame in mi nudil veliko ljubezni.

scarlett-johansson-1Scarlett Johansson: Nekatera dekleta so videti res odlično. Na to so ponosna in to želijo pokazati. S tem ni nič narobe, a to ni bil nikoli moj slog. Ne maram razkazovati svojega telesa, saj mislim, da se da določene stvari narediti ali pokazati veliko bolj okusno.

Scarlett Johansson: Vsi v Hollywoodu so tako prekleto suhi, da imaš ves čas občutek, da sam nisi dovolj vitek. Tudi jaz imam »svoje debele dni«, ampak ne pustim si, da bi ta pritisk preveč vplival name. Vem, da nikoli ne bom prav koščena, a dokler imam okoli sebe ljudi, ki me imajo radi takošno, kot sem, mi je vseeno.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.