Ljubno ob Savinji dalo novo finalno skupino EU Kviza

V okviru zabavnih dogodkov »Srebrni talenti«, ki jih organizirata Inštitut Hevreka in Društvo glasbenih umetnikov, je bil uspešno izveden še en EU KVIZ, kjer so poleg rajanja, plesanja in petja dobili nove štiri finaliste kviza. Ti so bili iz množice sodelujočih najbolj uspešni pri odgovarjanju na vprašanja v sklopu znanja o evropski uniji in EU parlamentu.

Tako sta zdaj izbrani že dve finalni skupini, ena iz Zgornje Savinjske doline, natančneje z Ljubnega ob Savinji, ter druga iz Šmarja pri Jelšah.

EU kviz na kratko: V želji, da bi povečali zavedanje o Evropski uniji, parlamentu in volitvah med starejšimi, so na Inštitutu Hevreka ob podpori Društva glasbenih umetnikov zagnali projekt EU kviz. V trajanju projekta bo izvedenih 6 EU kviz prireditev v različnih regijah Slovenije. Te prireditve so informativno-zabavne narave, njihov cilj pa je povečanje znanja in zavedanja o EU in še posebej o prihajajočih volitvah v Evropski parlament.

Ekipa projekta načrtuje pohod po slovenskih regijah, v katerih bodo izbrskali še štiri znanja polne finalne skupine. V bližnji prihodnosti se bo EU KVIZ odvijal konec marca v Komendi, konec aprila v Gorenji vasi – Poljane ter v začetku maja – na dan občinskega praznika – v Pivki. Organizatorji pričakujejo, da se bodo kviza udeležili tudi tekmovalci iz sosednjih občin. Vmes se načrtuje izvedba kviza v Novem mestu in Novi Gorici. Finale projekta EU KVIZ bo predvidoma v drugi polovici junija v Centru Evropa v Ljubljani, kjer se bo 6 skupin potegovalo za glavno nagrado, potovanje v Bruselj.

Projekt delno podpira Evropski parlament.

Vse zainteresirane vabimo, da obiščete spletno stran www.hevreka.si/eu  ter se prijavite k sodelovanju na info@hevreka.si!

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.