Vabljeni na Otroški bazar

Poleg bogate sejemske ponudbe, nasvetov za starše in številnih sejemskih popustov, dogodek prinaša tudi športno dogajanje, mini živalski vrt, eko in ustvarjalne delavnice, Bazar generacij, kulturni program na Bazarkovem odru in tržnico rabljene otroške opreme. Kot so zapisali organizatorji – podjetje Proevent in Zavod Rikus – Otroški bazar tudi letos ne pozablja na dobrodelnost, saj pripravlja kar dve dobrodelni akciji.

Na Bazarju vam ne bo dolgčas

Sejemski popusti bodo družinam omogočili ugodnejše nakupe otroške literature, pripomočkov, oblačil, vozil, pohištva, športnih rekvizitov ter drugih izdelkov in storitev. Lahko boste nakupovali tudi na tržnici rabljene otroške opreme, kjer si starši izmenjujejo vozičke, avtosedeže, stajice, mize za hranjenje, kolesa idr. Mlade družine bodo na sejmu dobile tudi nasvete za načrtovanju svojega doma – informacije o posredovanju pri prometu z nepremičninami, o projektiranju hiš, o pridobitvi gradbene dokumentacije, o zavarovalniških, varčevalnih in kreditnih rešitvah pri nakupu ali obnovi doma ter o zaključnih gradbenih delih.

Na razstavnih prostorih je mogoče okušati številne dobrote, med drugim bo potekala tudi degustacija dobrot iz sladkovodnih in morskih rib ter morskih sadežev. Otroški radovedni pogledi pa se bodo zagotovo ustavili pri akvarijih, kjer bodo na ogled postavljene najbolj značilne ribe našega ribogojstva, morske ribe, školjke in raki.

Obiskovalci Bazarkovega odra bodo prisluhnili slovenskim ljudskim pesmim in izvedbam pesmi v številnih tujih jezikih, med drugim tudi maorščini in jeziku ameriških Indijancev. Ogledali si bodo lahko tudi plesne predstave, gledališke uprizoritve otrok, plesno-aerobne točke, spretnosti mladih gimnastičarjev, karateistov, hokejistov idr. Na odru bodo tudi Ribič Pepe, slonček Bansi, Samuel Lucas, Manuella Brečko in dvajset izjemnih mladih glasbenikov, ki se bodo potegovali za zmago v okviru osnovnošolskega zabavnoglasbenega festivala Korajža velja.

Pestro dogajanje bo tudi na ploščadi, kjer si bodo otroci ogledali gibčne gimnastičarje v akciji, se preizkusili v tenisu, izvajali akrobacije na trampolinu in plezali na 7,5 metrov visoki plezalni steni. S sprehodom skozi mini živalski vrt, kjer bodo na ogled kamela, indijski ježevec, himalajske koze, nosati medved, konji, želve, emu in druge živali, bodo spoznavali način življenja teh zanimivih živali.

Starši bodo lahko aktivno preživeli čas s svojimi otroki in se učili ročnih spretnosti v številnih eko in ustvarjalnih delavnicah ter posebni vesoljsko-umetniški delavnici, kjer bodo izdelovali rakete s sateliti. Evropskemu letu aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami bo posvečen “Bazar generacij”, v okviru katerega bodo upokojenci osrednje slovenske pokrajine mlajše generacije učili izdelovanja glasbil iz reciklažnih materialov, nakita, izdelkov iz gline, voščilnic in slik iz semen.

Tudi letos bo organizator s pomočjo dobrodelnih akcij razveselil otroke. Štiri dni se bodo na Otroškem bazarju zbirale nove ali ohranjene šolske potrebščine, ki jih bo Zveza Prijateljev Mladine Ljubljana Moste-Polje podarila otrokom iz socialno šibkih družin. Nekaj pa jih bodo uporabili v ustvarjalnicah, ki jih pripravljajo za otroke. Veseli bodo zvezkov, svinčnikov, map, peresnic, torb, voščenk, barvic in drugih šolskih potrebščin.

Več si lahko preberete na spletni strani www.otroskibazar.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.