Trgatev v Poljčanah

Do sedaj so se vsakoletna snidenja odvijala na Boču, letos pa smo se odločili, da ambient nekoliko spremenimo. Sosedje iz Poljčan so nas povabili kar v njihov z naravo obdan dom. Po poti smo občudovali naravo, ki je proti Pečici obdana z vinogradi, vožnjo pa smo popestrili s petjem in židano voljo. Pred poljčanskim domom nas je pričakala razigrana množica stanovalcev.

Prav toplo so nas sprejeli in pripravili res pester program. Najprej smo se vsi lotili trgatve, kajti grozdje na “brajdah” je bilo že tako sladko, da ga je bilo potrebno potrgati. Sledilo je stiskanje grozdja v mošt, ob tem pa smo naše želodčke napolnili s slastno potico, se osvežili s hladno pijačo, ni manjkalo niti dobre glasbe in plesa.

Po uspešno končani trgatvi smo naše rajanje nadaljevali v senci dreves, kjer smo se okrepčali z dobrotami, ki so jih pripravili kuharji obeh domov. Po odličnem kosilu smo tako dobili še nekaj dodatne energije, ki smo jo usmerili v družabne igre s časopisom, igro z metanjem žogice v vedro,…

Ob tem smo vsi navzoči navijali, držali pesti za naše stanovalce, a na koncu je sreča le bila nekoliko na strani poljčanskega doma, ki je dobil tudi zasluženo nagrado.

Ker je naše srečanje potekalo le v okolici doma, smo si za konec ogledali še njegovo notranjost in s tem zaključili šesto skupno druženje.

Utrujeni, a zadovoljni in polni novih doživetij in vtisov, smo se sosedom zahvalili za gostoljubje in organizacijo ter jim obljubili, da bomo ob naslednjem srečanju tudi mi zanje pripravili kakšno prijetno presenečenje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.