Družina išče upokojenko za pomoč pri negi starostnika

Smo štiričlanska družina (Matjaž, Brigita, hči Teja, mama Pepca). Živimo na deželi v majhnem, lepem kraju Stari trg pri Ložu v Loški dolini. Kraj je oddaljen slabo uro od Ljubljane in Kopra, 30 min. od Postojne i 15 min. od Cerknice.

Mama Pepca je stara 78 let in je popolnoma odvisna od naše pomoči, sicer ni nepokretna in se vsak dan trudimo, da gre vsaj na voziček, če že ne more na noge. Sicer je preživela dve hujši in več manjših kapi, ki so ji pustile posledice predvsem na spominu, kar zna biti včasih zelo zabavno. Drugače je mama vesela pozitivka, sonček, ki se nikoli nad ničemer ne pritožuje, potrpežljiva-včasih preveč, kmečka ženska, iztrošena, saj je preživela vojno, 30 let skrbela za moža invalida na vozičku,sama skrbela za hišo, gospodinjstvo, vrt……

Sedaj mama rabi pomoč pri oblačenju, slačenju, intimni negi, toaleti, pripravi hrane (je sama), Ker bi radi imeli našo mamo ob sebi (dom ne pride v poštev), bi radi spoznali upokojenko-ne bom napisala mlajšo, ker nam to ni pomembno- važno nam je le, da je to topla, srčna, prijazna oseba, dovolj pri močeh, da lahko neguje starostika, oseba, ki ji ni nič težko, ki bi bila pripravljena skrbeti zanjo, ko smo mi zaradi kakršnihkoli vzrokov odsotni (seveda je tudi nujno, da jo mama vzame za svojo in ji dovoli, da ji pomaga, ampak to pride postopoma, če je oseba prava).

Tej osebi pa ponujamo, da stanuje pri nas brezplačno, ne bo ji treba plačevati najemnine, stroškov, hrane, skratka ničesar kar se tiče hiše in mame, vso svojo pokojnino bo lahko porabila izključno za svoje namene. Všeč bi nam bilo, da je to oseba , ki je mogoče osamljena in si želi družbe, saj bi lahko postala del naše družine.

Brigita, Matjaž, Teja in mama Pepca

Za vse dodatne informacije nas pokličite na 041 334 712 (Brigita)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.