Bliža se Mali maraton Mozirja

Vtisi s prvega MM Mozirja

V letu 2010 smo izvedli prvi MM Mozirja. V celoti gledano smo bili z izvedbo zelo zadovoljni. Na štart je prišlo 365 tekačev v različnih kategorijah in večina je pohvalila tako traso kot izvedbo. Pri izvedbi je sodelovalo 90 prostovoljcev, ki so tekmovalcem razdelili več kot 100 kilogramov sadja in 1.500 litrov osvežilnih pijač. Seveda smo imeli nekaj začetniških težav, ki pa smo jih po dogodku temeljito analizirali in pripravili predloge, kako bomo te pomanjkljivosti letos odpravili. Verjamemo, da bo letos sama izvedba potekala še bolj brezhibno, da bodo udeleženci iz Mozirja odšli zadovoljni in se bodo drugo leto spet vrnili.

Novosti v 2011

Prehodna gredica Mozirskega gaja, ki bo posvečena zmagovalcu maratona.

MM Mozirja je zgodba, ki se bo vsako leto nadgrajevala. Letos je glavna novost Prehodna gredica  Mozirskega gaja, ki bo posvečena najhitrejši tekačici in najhitrejšemu tekaču na 21-kilometrski razdalji.

Športno društvo Mozirje in park cvetja Mozirski gaj sta sklenila dogovor, da bo znamenita gredica v obliki mavrice v Mozirskem gaju postala „Prehodna gredica“. Posvečali jo bodo aktualnima zmagovalcema (v ženski in moški konkurenci) MM Mozirja. Ob gredici bo nameščena posebna tabla, kjer bosta navedeni imeni najhitrejše polmaratonke in najhitrejšega polmaratonca.

Poleg tega smo prenovili spletno stran na naslovu www.mm-mozirja.com, kjer poleg vseh informacij najdete tudi prijavnice za tek. V razvoj nove spletne strani smo vložili veliko truda, da bi čim bolj poenostavili  in avtomatizirali postopek prijave. Mislimo, da nam je to zelo dobro uspelo. Vse vabimo tudi, da nas spremljajo na Facebooku, kjer imamo stran »Mali Maraton Mozirja«.

Utrinek z lanskoletnega teka: Miro Ražman, ekipa Zlata leta

Za vse prijavljene pripravljamo posebno darilno vrečko, vsebina pa naj zaenkrat ostane presenečenje. Glede nagrad lahko povemo še to, da bosta najhitrejša in najhitrejši na 21 kilometrov prejela  lepo umetniško sliko v vrednosti več sto evrov.

Animacijski program

Tako kot lansko leto bomo tudi letos zagotovili varstvo otrok z animatorji, vzdušje na štartno-ciljnem prizorišču bo popestrila godba na pihala. Pred štartom bo poskrbljeno za skupinsko ogrevanje, po teku pa bomo izvedli nagradno žrebanje štartnih številk.

Prijave in štartnina

Na MM Mozirja, ki bo potekal 4. junija, se lahko prijavite direktno na naši spletni strani www.mm-mozirja.com ali si natisnete prijavnico (ki jo prav tako najdete na spletni strani) in jo pošljete po klasični pošti.

Prijave zbiramo do vključno srede, 1. junija 2011. Prijavnina za mali maraton (21 km) in rekreacijski tek (11 km) znaša 18 €, za družinski tek (6 km) pa 15 €. Za skupine z 10 ali več člani je cena 15 €. Če ima udeleženec lasten čip, je prijavnina 3 € nižja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.