Pavliha – List za pametne Slovence se spet prebuja

“Z osamosvojitvijo smo Slovenci izgubili marsikaj. Tega se zavedamo vedno bolj in bolj. Smo pa izgubili tudi edini satirični časopis, ki nas je vse od leta 1944 razveseljeval vsak teden posebej. Vedno je znal na humoren način prikazati stanje v bivši nam skupni državi, tako na političnem, kot tudi na socialnem področju. List za pametne Slovence, kot si je kasneje nadel svoj podnaslov je združeval kar nekaj stalnih dopisnikov. Nekateri so žal že pokojni, tisti, še živeči pa se bodo z nostalgijo zazrli v ta umotvor v elektronski obliki, ki je za enkrat še delo sina pokojnega dopisnika v upanju, da se mu bo pri urejanju pridružil še kdo z enakimi željami – obuditi Pavliho nazaj v življenje.”

Za ogled prve številke kliknite na sliko:

Pavliha 1 2011

Časopis bo izhajal občasno, v kolikor pa boste pridno pošiljali prispevke pa tudi tedensko. Želja pa je, da s skupnimi močmi pridemo tudi do tiskane izdaje. Tej želji se pridružujemo tudi pri Zlatih letih, saj se zavedamo, da je smeh vsaj pol zdravja. Zato bomo vsako novo številko Pavliha objavili tudi na www.zl.webinarji.eu.

Urednik ŠPIK je še zapisal:

Želel bi, da skupaj urejamo časopis, ki bo za enkrat izhajal občasno in se širil po elektronski pošti, z vašo pomočjo pa morda pridemo tudi do tiskane izdaje. Pred vami je prva številka norega poizkusa… Vaše cenjene prispevke sprejemam na elektronski naslov. Torej, veselo na delo. Če imate čas pošiljati vse drugo, pošljite tudi to in pomagajte, da skupaj obudimo starega PAVLIHO. Hvala vsem,

Tenutni urednik in prebujevalec

Primož Krže ŠPIK jr

Uredništvo prebujenega PAVLIHE:

Horjulska 225, 1356 Dobrova, E-mail: primoz.krze@amis.net

Kot že omenjeno, portal www.zl.webinarji.eu Pavliho podpira, zato boste vsako številko lahko prebrali tudi pri nas.

4 KOMENTARJI

  1. Super, da je ponovno Pavliha med nami. Spomnim se odličnih verzov pokojnega prof. Viktorja Plemlja.Še posebej humorna je bila njegova Abeceda. Prav rada bi jo spet prebrala.
    Prav hudo pa mi je, ker so šale izpred toliko let , žal še kako aktualne.
    Veselo in smelo naprej!!

  2. Super, da je ponovno Pavliha med nami. Spomnim se odličnih verzov pokojnega prof. Viktorja Plemlja.Še posebej humorna je bila njegova Abeceda. Prav rada bi jo spet prebrala.
    Prav hudo pa mi je, ker so šale izpred toliko let , žal še kako aktualne.
    Veselo in smelo naprej!!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.