Življenje se začne po štiridesetem!

Demi Moore, Madonna, Sharon Stone, Kim Cattrall, Heather Locklear in druge lepotice iz sveta zabave še vedno spadajo med najbolj seksi ženske na svetu. Vsem je skupno, da so že zdavnaj praznovale 40. rojstni dan. Večina med njimi je z leti celo postajala privlačnejša. To prav tako, če ne celo bolj, velja za moške. Lahko jih celo razdelimo po osnovnih tipih:

Večni mladenič

Ima deški obraz, na katerem ni niti ene gube. Tudi, če bi bila, zanjo poskrbijo filmski maskerji. Je visok, vitek, njegove vloge so fizično zahtevne. Če je kak prizor le prezahteven, na pomoč priskočijo kaskaderji in računalniška animacija. Tipični primerki so Keanu Reeves (rojen 1964), Brad Pitt (1963) in Johnny Depp (1963). Vse trem odlično ležijo vloge akcijskih junakov, pogosto kar pretepačev. Omenimo le njihove vloge v Matrici, Klubu golih pesti in Piratih s Karibov.

Na velikem platnu so zapeljivci, ki jim celo nadnaravne moči niso tuje. Zasebno so, čeprav vodijo na lestvicah priljubljenosti, bolj outsiderji, kot ne. Keanu Reeves je pred leti zavrnil milijonsko pogodbo, da je lahko s svojo rockovsko skupino gostoval po drugorazrednih nočnih klubih (s prijatelji se je za turnejo dogovoril že prej in obljubo je menda treba držati), Brad Pitt je prekinil sanjsko zvezo z Jennifer Aniston in si se še bolj sanjsko Angelino Jolie (le kdo mu ne bi zavidal?) omislil nenavadno veliko družino, Johnny Depp pa je tako ali tako čudak, saj namesto v Hollywoodu živi v Parizu (kjer mu družbo delata brhka Vanessa Paradis in hčerkica Lily-Rose).

Vsak med njimi ima v sebi nekaj eksotičnega, magičnega. Njihova cena se vrti med 10 in 20 milijoni dolarjev za film, vleče jih tudi med producente in režiserje. Po zatrjevanju soigralk se odlično poljubljajo.

Nepopustljivi borec

Svoja leta skriva slabše. Na obrazu je nekaj sledov časa, ki pa le dodajo šarm. Akcijskih prizorov se ne brani, a ima raje od teka po ozkih ulicah vožnjo s hitrimi avtomobili. Rad zaviha rokave in razpne srajco, da pokaže mišičaste prsi in trebuh. V filmu se pogosto stepe, še pogosteje za reševanje sporov uporabi humor. Praviloma ima v vitrini več nagrad od večnega mladeniča. Med predstavnike tega tipa uvrščamo Russela Crowea, Mickeya Rourkea in Seana Penna. Imajo že nominacije za oskarje in tudi kipce.

Poleg filmskih vlog, pri izbiri katerih so kar zahtevni, jih odlikuje pestro zasebno življenje. Russel Crowe je tako na poročno potovanje krenil kar z motociklom (in nevesto, da ne bo pomote), javnost pa ga pozna predvsem po vzkipljivosti in nasilnem obnašanju. Junaki risanke South Park so mu posvetili celo epizodo.

Mickey Rourke po ekscentričnem obnašanju ne zaostaja. Na snemanja je vodil svojo čivavo, zanjo zahteval, da se pojavlja v prizorih, se praktično na vrhuncu filmske kariere sklenil posvetiti svoji največji ljubezni – boksu, a se vrnil na platna, ko so ga že vsi odpisali.

Še bolj zanimivo življenje ima Sean Penn, ki so ga mediji sprva po že davno bivši soprogi hoteli imenovati kar gospod Madonna. Je zelo politično angažiran in se je kot dopisnik največjih ameriških časopisov javljal z najbolj vročih prizorišč, na primer iz Iraka. Vladni politiki ZDA je trn v peti, možnost politične kariere ni izključena.

Hladnokrvni frajer

Nič mu ne more do živega. Lahko ga zapusti dekle ali žena, lahko mu grozijo s smrtjo, lahko se celo za nekaj kilogramov zredi, a še vedno bo obdržal isti, rahlo porogljivi nasmešek, ki nasprotnika spravlja ob živce, lepoticam pa zmehča kolena. Za najhladnokrvnejšega med zabavljači velja Lenny Kravitz, ki sicer ni filmski igralec, a mu naštete lastnosti še kako pomagajo pri nastopanju pred publiko. In lomljenju ženskih src.

Med njegove trofeje spadajo najlepše in najbolj zaželjene ženske na svetu, kot so Kylie Minogue, Nicole Kidman, Natalie Imbruglia in že omenjena Vanessa Paradis. Zaročen je bil z Gino Gershon in Adriano Lima, poročen z Liso Bonet. Čeprav tudi nanj počasi pritiska teža let in je že celo izjavil, da večno le ne bo igral playboya, se še vedno ni umiril. Njegov zaščitni znak ostajajo obročki v uhljih, nosu, prsnih bradavicah in še intimnejših delih.

Nič manj hladnokrvna nista Antonio Banderas in John Travolta. Prvemu je pot med zvezde tlakoval razvpiti Pedro Almodovar. Ko je Banderas dobil ponudbo iz Hollywooda, ni okleval, čeprav ga je čakalo besedilo v angleščini, o kateri ni imel pojma. Vloge se je pač naučil fonetično. Travolta je prav tako iznajdljiv. Vloga suhljatega plesalca v Briljantini bi marsikoga zaznamovala za celo življenje, a se je znal dokazati tudi kot komedijant (Glej, kdo se obnaša) in v zadnjih letih mafijec (Šund, Bodi kul). Njegov zaščitni znak sta posebna hoja, ki jo spremeni za vsako vlogo posebej in ljubezen do pilotiranja letal.

Marsikdo ob 40. rojstnem dnevu pomisli na konec mladosti in krizo srednjih let. Resnica je v večini primerov povsem drugačna. Življenje se po 40. letu šele dobro začne!

Besedilo: Založba Tolovaj
Še več zanimivih besedil na www.tolovaj.com

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.