Umetnine vezilj iz DU Trbovlje

Četrtek, je tisti dan v tednu, ko se zbirajo ZLATICE v Trbovljah. Dopoldan je rezerviran za klekljanje, popoldan pa za vsa druga ročna dela. Takrat se kvačka, plete, veze in tudi klepeta. Dobro, da udeležba ni „obvezna“, ker bi bila naša dvorana pri DU Trbovlje premajhna. Čeprav so punkeljni včasih kar malo težki, komaj čakamo, da pride četrtek, da si ga oprtamo na ramo, pa „hajd“ na delo. Včasih katero izmed nas vprašajo, če gre spet na kakšen izlet, ko je tako natovorjena.

Vsakoletna razstava je v galeriji Delavskega doma in sicer v tednu, ko praznujejo tudi upokojenci. Letošnja je bila sestavljena iz približno 300 izdelkov, sodelovalo pa je okrog 25 „ročnodelk“. Slikce predstavljajo le delček letošnje razstave. Morali bi prebrati še knjigo vtisov, pa videti udeležbo na otvoritvi, pa kakšen CD se bo tudi našel itd.

Zlato je otroštvo, še lepša je mladost.
Lepa , čudovita tudi je lahko starost,
Ampak storiti moraš največ sam,
Tako, da polepšaš vsak si dan.
Igle, šivanko, kvačko, kleklje
Cel dan in še v noč vrtimo me.
Enkrat izdelek tako ti le uspe.

Poslala: Cvetka Medvešek

[slideshow id=33]

[nggallery id=33]

12 KOMENTARJI

  1. Jaz sem se udeležila otvoritve razstave Zlatic iz Trbovlje. Tu je pa bilo resničnično kaj videti in se tudi naučiti. Želim jim še velčiiko uspeha in sodelovanja LP Minka iz Hrastnika

  2. Jaz sem se udeležila otvoritve razstave Zlatic iz Trbovlje. Tu je pa bilo resničnično kaj videti in se tudi naučiti. Želim jim še velčiiko uspeha in sodelovanja LP Minka iz Hrastnika

  3. Vse na razstavi naj bi bilo delo enega leta, verjetno to ni vse, čeprav je že tega veliko.Iskrene čestitke in zahvala, da imamo tudi drugi možnost videti kaj ustvarjajo Zlatice. Vsaka razsrava je nekaj posebnega, vedno kaj novega dodajo pridna zasavska dekleta. Še naprej vam želim zdrave oči in pa roke, volje vam pa tako ne manjka.

  4. Vse na razstavi naj bi bilo delo enega leta, verjetno to ni vse, čeprav je že tega veliko.Iskrene čestitke in zahvala, da imamo tudi drugi možnost videti kaj ustvarjajo Zlatice. Vsaka razsrava je nekaj posebnega, vedno kaj novega dodajo pridna zasavska dekleta. Še naprej vam želim zdrave oči in pa roke, volje vam pa tako ne manjka.

  5. Punce naj vam res od srca čestitam. Vaši izdelki so nekaj neprecenljivega in jaz vas občudujem. Želim vam še veliko lepih uric pri vašem hobiju.

  6. Punce naj vam res od srca čestitam. Vaši izdelki so nekaj neprecenljivega in jaz vas občudujem. Želim vam še veliko lepih uric pri vašem hobiju.

  7. V aprilu smo si ZLATICE iz Trbovelj ogledale razstavo klekljarskega društva CVETKE v Žireh na temo: Evropa v čipki.
    Zastave vseh 27 držav članic, 27 zastav EU, grbe glavnih mest teh držav, pa še zastava in grb občine Žiri.
    Iz Evropskega parlamenta v Strasbourgu, kjer je že bila postav ljena, bo na ogled v galeriji Delavskega doma Trbovlje.
    Otvoritev v torek 9.11.2010 ob 17.uri. Možnost ogleda vse dni v tistem tednu, seveda po urniku.

  8. V aprilu smo si ZLATICE iz Trbovelj ogledale razstavo klekljarskega društva CVETKE v Žireh na temo: Evropa v čipki.
    Zastave vseh 27 držav članic, 27 zastav EU, grbe glavnih mest teh držav, pa še zastava in grb občine Žiri.
    Iz Evropskega parlamenta v Strasbourgu, kjer je že bila postav ljena, bo na ogled v galeriji Delavskega doma Trbovlje.
    Otvoritev v torek 9.11.2010 ob 17.uri. Možnost ogleda vse dni v tistem tednu, seveda po urniku.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.