Potujoča trgovina – rešitev za marsikoga

„Najbolj veseli so nas seveda starejši ljudje, ki živijo sami in ne morejo nikamor. Odprtih rok nas sprejmejo tudi invalidi in pa seveda tudi vsi ostali, ki ne morejo ali pa ne želijo obiskovati velikih nakupovalnih centrov. Naše stranke so predvsem ljudje, ki živijo po vaseh in v hribih, kjer v bližini ni trgovin,“ pove Katarina Danijel iz Mozirja, ki z belim kombijem dostavlja blago po domovih.

V tovornem delu vozila ima na policah vse od sladkorja, moke, soli, kruha, mleka, olja, do sadja in zelenjave, pijače, jogurtov, kave, toaletnega papirja. Tudi zamrzovalnik ima, tako da lahko dostavlja tudi zamrznjena živila. Osnovne življenjske potrebščine so vedno na zalogi, za ostalo lahko stranke pokličejo po telefonu in stvari naročijo, ob naslednjem obisku potujoče trgovine pa dobijo naročene artikle.

Katarina trenutno vozi na treh relacijah. Ena je po Šaleški dolini (širša okolica Velenja), druga po Savinjski dolini (od Braslovč do Ljubnega ob Savinji), tretja pa je od Tuhinjske doline preko Kamnika in Črnivca do Nove Štifte.

Razpored dostave:

  • ponedeljek in četrtek: okolica Velenja (Graška gora, Škale, …)
  • torek in petek: Braslovče – Letuš – Ljubno ob Savinji
  • sreda: Tuhinjska dolina – Kamnik – Črnivec – Nova Štifta

Cene v potujoči trgovini so sicer za kakšen cent višje kot pri veletrgovcih, vendar žal drugače ne gre. Del višje cene je strošek dostave, za drugi del pa so krive visoke marže, ki jih veletrgovci zaračunavajo takšnim majhnim trgovcem, kot je Katarina. Če pa v obzir vzamemo, da je pogosto to edina možna rešitev in prihranek lastnega časa ter tudi denarja, ker se nam ni treba peljati v trgovino, so cene razumljive in povsem sprejemljive.

„Vedno kadar stranka nakupi za malce višji znesek, dobi manjšo pozornost (kavo, čokolado, domače kekse,…) gratis,“ rada pove Katarina. „Včasih sem – poleg poštarja, ki enkrat na mesec prinese pokojnino – njihov edini stik s civilizacijo. Z vsemi se lepo razumemo in trudim se po svojih najboljših močeh, da jim ustrežem v njihovih željah. Če za kakšno priložnost potrebujejo domače pecivo ali kakšno potico, jim priskrbim tudi to.“

Verjamemo, da je informacija o takšni potujoči trgovini lahko koristna za marsikoga. Morda vi poznate koga, ki bi mu informacija prišla prav. Sporočite mu kontaktne podatke, da lahko pokliče Katarino in se dogovori za dostavo.

Če vas zanima, ali bi potujoča trgovina dostavljala tudi vam, pokličite Katarino Danijel na 031-695-121.

Uradni podatki potujoče trgovine:

Prodaja na terenu in posredništvo, Danijel Katarina s.p.
Aškerčeva ulica 53, Mozirje

E-pošta: katarina.danijel69@gmail.com
Telefon:  031-695-121 (Katarina)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.