5. mesto člana ekipe Zlata leta na Eko maratonu v Mariboru

V soboto so se tako na ceste odpravili kolesarji in opravili samo krajšo planirano razdaljo, ravno zaradi neugodnega vremena. Vremena se ni ustrašilo 300 kolesarjev, ki so se pogumno odpeljali po cestah – dežju navkljub in tudi premagali 82 km dolgo traso.

V nedeljo 19.9. odvijal tekaški del »Eko« maratona v Mariboru. Tekaškega dela sem se udeležil tudi jaz in s tem tudi zastopal tekaško ekipo Zlata leta.

Da sem se tudi obnašal ekološko, sem se dogovoril s prijateljem, s katerim sva se skupaj odpeljala iz Ljubljane ter uporabila samo en osebni avtomobil namesto dveh.
Na poti do Maribora sva morala uporabiti tudi nekaj obvoznic, vendar večjih problemov na poti nisva imela – res sem sam enkrat zapeljal v malo bolj globoko vodo, vendar je vse skupaj minilo brez posledic. S prijateljem sva kmalu našla parkirni prostor in štartno mesto, se prijavila in poiskala prvi odprti lokal, da sva se okrepčala s kavo, saj sva se na pot odpravila bolj zgodaj ravno zaradi zapor cest, ki so bile napovedane.

Kmalu je prišel čas, ko sva se postavila na štartno mesto in po znaku za start odtekla traso, 21,098 km dolgo progo, nekateri pa so tekli tudi krajšo, 10 km dolgo, traso. Sam sem se na progo podal bolj za trening za ljubljanski maraton in jo pretekel v svojem maratonskem tempu, pospešil sem zadnji pet km in dosegel kar lep čas ter se v kategoriji uvrstil celo na peto mesto. Proga tekaškega dela je lepa, razgibana, teče celo čez jez mariborskega otoka, kar je bilo posebno doživetje – opazovati  Dravo kako je tekla čez jez je zagotovo lepa izkušnja in pogledi.

Vreme za tek je bilo ugodno, saj je kmalu po startu nehalo deževati, pa tudi temperatura ni bila previsoka. Teklo je približno 1000 tekačev na obeh razdaljah.

Mi se bomo vrnili, vsi ostali pa vabljeni na 2. Eko maraton če slabo leto dni.

6 KOMENTARJI

  1. Dragi prijatelj, bolj, ko si starejši, si hitrejši, vidi se, da res prihajaš v zrela leta :). Miro iskrene čestitke .

  2. Dragi prijatelj, bolj, ko si starejši, si hitrejši, vidi se, da res prihajaš v zrela leta :). Miro iskrene čestitke .

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.