Tek okoli blejskega jezera

Seveda lahko pretečeš poljubno število krogov od enega do deset. Vsi tekači in ostali rekreativci so bili dobrodošli in lepo sprejeti. Letošnje leto so prireditelji celo razširili ponudbo in so povabili medse tudi udeležence na kolesih, rolerjih ter celo plavalce.

Miro Ražman
Miro Ražman

Čeprav tek ni bil tekmovalnega značaja, se je čas meril ‘ročno’, za kar so poskrbeli kar vitezi in vitezinje sami. Najhitrejši v ženski in moški kategoriji, ki so premagali deset krogov, so prejeli tudi unikatne pokale.

Vseh udeležencev je bilo okrog 150, kar osemindvajset pa jih je preteklo deset krogov – približno 58km, za kar jim na tem mestu tudi iskreno čestitam.

b
Startno - ciljni prostor

Srečanja so se udeležili rekreativci iz vse Slovenije in med gibanjem spoznavalo blejsko sprehajalno pot okoli jezera, nekaj pa tudi sedaj še hladno jezero.

Bilo nas je precej tudi v ‘zlatih’ letih, ki smo s tekom dejavno proslavili naš praznik Državnosti. Sam sem pretekel šest krogov, čeprav sem jih pred pričetkom planiral pet, drugo leto pa jih bom zagotovo deset, seveda, če vmes ne pride kakšna bolezen.

pic-061-bled
Nekateri so zaplavali na otok

Prireditev je bila brez plačila štartnine. Okrepčevalnica je bila bogato založena, kar šibila se je od dobrot, ki so jih pripravili vitezi, nekaj so prinesli tudi ostali udeleženci, za posladek pa je na koncu še čakala priznana blejska kremna rezina s priloženo leseno vilico, ravno prav ohlajena … Mmm, še sedaj se mi pocedijo sline, če pomislim nanjo. Vitezi zagotovo odganjajo stereotipe o gorenjski škrtosti.

bled-2010-zmagovalci-z-unikatnimi-pokali
Zmagovalci z unikatnimi pokali.

Ker je prireditev tradicionalna, za naslednjo leto vabim »zlatoletnike«, da se pridejo prepričati, kako lepo je na Bledu v družbi rekreativnih športnikov in se ob tem še naužiti pozitivne energije ter lepe pokrajine!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.