Pegazov dom: z gibanjem proti osteoartrozi

Zbranim je spregovorila predvsem o težavah, ki se pojavijo kot posledica obrabe hrustanca v telesu. Gre za kronično bolezen, najpogosteje so prizadeti kolčni in kolenski sklepi, ki so vsakodnevno tudi najbolj obremenjeni.

folklora

Kaj lahko storimo sami? Vsakodnevno prilagojeno gibanje do bolečine, zmanjšanje telesne teže, terapija z glukozaminijevim sulfatom, ki vpliva na obnovo hrustanca, protibolečinska terapija, je le nekaj od naštetih priporočil. Poskušali jim bomo slediti tako da bo težav s sklepi čim manj.

Del teh priporočil, zlasti tisto glede gibanja, pa pridno upoštevajo člani folklorne skupine iz Blagovne, ki so nam predstavili dva spleta plesov in sicer splet vzhodnoštajerskih in splet osrednještajerskih plesov.

folklora2

Folklorna skupina Blagovna deluje pod vodstvom Gelce in Jožeta Grmek od novembra 2008 dalje. Svoj nastop obogatijo še z vložkom slovenskih ljudskih pesmi, ki jih stanovalci posebej radi slišijo. Ob koncu je bilo iz besed zahvale razbrati navdušenje nad nastopom pevcev in plesalcev in Blagovne.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.