Upokojencem se obetajo zamrznitve pokojnin

“Gre za to, da bi ustavili rast tudi drugih velikih agregatov, to so pokojnine in socialni transferji,” je dejal minister, ko je sindikatom pojasnjeval, da naj ukrep zamrznitve plač javnih uslužbencev razumejo v kontekstu drugih predlaganih ukrepov.

“Nikomur nič ne odvzamemo”

Minister je prepričan, da bo samo na ta način mogoče ohraniti raven socialnih pravic, kot jih po zakonu zagotavljajo različnim kategorijam na isti ravni. “Gre za to, da nikomur nič ne odvzamemo, vendar se odpovemo rasti, ki v kriznih razmerah ni sprejemljiva, ekonomsko ni vzdržna,” je po poročanju medijev dejal Svetlik.

kozuh-novak

Upokojenci: Mi smo vedno delili usodo z delavci

Predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Mateja Kožuh Novak se je na morebitne zamrznitve pokojnin odzvala z izjavo, da je popolnoma jasno, da se pokojnine ne morejo povišati, če se bodo zamrznile plače. “Mi smo vedno delili usodo z delavci in jo bomo tudi zdaj,” je poudarila.

Novakova: Najbolj revnim naj vlada še poviša pokojnine

Je pa Kožuh Novakova dodala, da je veliko upokojencev že sedaj v hudi stiski. Njim pa vlada ne bi smela zamrzniti pokojnin, ampak bi jim jih celo morala še povišati. Če ne drugega, naj vlada vsaj poveča krog ljudi, ki dobijo varstveni dodatek, dodaja Kožuh Novakova.

Iz stranke DeSUS pa so sporočili, da se z morebitno zamrznitvijo pokojnin ne strinjajo, saj menijo, da je takšen ukrep nepotreben.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.