V uvodnem delu je Andraž pojasnil, kako je prišel na idejo za ta posel, kako je začel, kaj vse se je v zadnjih letih naučil in nam zaupal tudi nekaj načrtov za prihodnost. Udeleženci so to z zanimanjem poslušali, nato pa imeli tudi nekaj konkretnih vprašanj, na katera je Andraž odgovarjal s svojim videnjem določenih izzivov ter svetoval, kako lahko ideje razvijajo še naprej. Bilo je očitno, da ima Andraž kljub mladosti res veliko znanja in izkušenj, saj je odgovore in ideje stresal kot iz rokava. Pri odgovorih je bil zelo konkreten. Med drugim je povedal zanimivo ugotovitev, za katero pravi da pomeni prelomnico za njegovo spletno trgovino: “Ko sem lani ugotovil, da pravzaprav ljudje pri nas ne kupujejo čokolade, temveč darila, se je zgodil pravi preskok. Na podlagi te ugotovitve smo spremenili oglaševalsko in prodajno strategijo, kar se je izkazalo za zelo uspešno. Zelo pomembno je, da znaš svoj produkt ponuditi na pravi način.” Z nasveti rad pomaga vsakomur, saj meni, da se mu bo to v prihodnosti na nek način že povrnilo. Udeležencem je ponudil pomoč tudi za v prihodnje. Kdor ga želi kontaktirati, ga lahko najde na Facebooku, mu piše na andraz.gavez@gmail.com ali pa ga kar pokliče na 040 317 191.
Po prvem, izobraževalnem delu, je sledil tisti bolj družabni. Andraž je namreč s seboj pripeljal okoli 15 različnih vrst čokolade in vsak je imel možnost preizkusiti vsako. Na mizi je bilo vse od bele, mlečne do temne čokolade, samih kakavovih zrn in kakavovega masla, pa vse do čokolade s čilijem, bele čokolade s plavico ter umetnih nadomestkov čokolade, da smo lahko okusili razliko. Preverili smo tudi pralineje z jurko in izabelo in prefinjene Prešernove fige, oblite s čokolado. Ob tem se je ozračje zelo sprostilo in izmenjali smo še vrsto mnenj in idej, tako da smo prepričani, da bo na prihodnjih srečanjih vzdušje še boljše in bolj naravnano k sodelovanju.
Več o projektu si preberite na http://kzss.org/mladiveter/