Eu kviz v ciljni ravnini

Do sedaj je projekt EU kviz kodral možgane starejših občanov iz Podčetrtka, Ljubnega ob Savinji, Komende, Poljan nad Škofjo loko in zdaj še v Šentjerneju. V Šentjerneju so tekmovalci prišli iz Gobarskega društva Šentjernej, Turističnega društva Gradišče in Društva Ljudskih pevcev Vrhpolje. Povprečna starost tekmovalcev je bila 66 let. Na odgovarjanje vprašanj o Evropski uniji, prihajajočih volitvah v Evropski parlament, demografiji in statistiki EU in Evropskega parlamenta, slovenskih evropskih poslancih, Schengenskem sporazumu in še marsičem, odzvalo največ udeležencev do sedaj. Glavnino je sestavljalo lokalno Društvo Ljudskih pevcev Vrhpolje, katerega člani so pokazali tudi največ znanja.

Trenutno je  5 finalnih skupin kviza, saj na vsaki EU kviz prireditvi izmed približno 20 sodelujočih  4 najboljši tekmovalci uvrstijo v finale.  Pred vrati je še zadnja izvedba EU kviza ter finale.

Vsi sodelujoči se že pridno pripravljajo na finalno soočenje, ki bo potekalo konec meseca junija v Ljubljani  Informacije tekmovalci črpajo iz »baze znanja« na spletni strani projekta : www.hevreka.si/eu

Na poslednji, finalni prireditvi projekta, bo predstavljena informativna publikacija, v kateri bodo objavljeni rezultati analize ugotavljanja stopnje zavedanja in znanja o temah, ki jih pokriva projekt, ki osredotoča na ciljno skupino starejših. Na zaključnem finalnem kvizu se nam bodo pridružili in se z udeleženci pogovorili nekateri evropski poslanci.

K sodelovanju so vabljeni vsi, ki bi  želeli pokazati znanje o Evropski uniji, parlamentu in volitvah na eni izmed prireditev. Vabimo vas, da obiščete spletno stran projekta, ki jo najdete na spletnem naslovu www.hevreka.si/eu , ali pa se k sodelovanju prijavite s svojimi podatki na elektronski naslov : igor.prosic@hevreka.si in info@hevreka.si

Projekt EU kviz delno sofinancira Evropski parlament.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.