Digitalna fotografija, 1. knjiga

Avtor: Scott Kelby
Prevod: Jasna Toth
Strokovna recenzija: Arne Hodalič
Obseg: 240 strani
Vezava: broširano
Cena: 24, 95 € oz. 22, 46 €
Založba Pasadena

Priročnik na preprost in jasen način razkrije fotografske trike, ki jih mora poznati vsak, ki želi posneti dobre fotografije. V knjigi boste našli jasne napotke o tem, kako fotografirati cvetje, kako narediti odlično poročno fotografijo, kako fotografirati v oblačnem vremenu, kako fotografirati pokrajino, živali, sončni zahod, športne dogodke in še mnogo drugih uporabnih nasvetov.

Kot je v predgovoru knjigi napisal fotograf Arne Hodalič, so v priročniku “še posebno dragoceni drobni nasveti in triki za vse sklope fotografiranj, ki se jih profesionalni fotografi tako radi poslužujemo in za njih nikoli ni časa ali priložnosti, da bi jih posredovali še komu drugemu. Kljub kar nekaj zahtevnim podrobnostim, pa knjiga ostaja relativno lahkotno branje, ki ni oteženo s preobilico tehnike ali nepotrebnih razlag. Lahko rečem, da sem ob branju Digitalne fotografije zelo velikokrat pomislil: »Ej, to je pa točno tisto, kar skušam svojim študentom ali tečajnikom povedati in razložiti tudi sam!« Mislim, da je to dovolj velik razlog, da mi je priročnik všeč in da ga (razen v nekaterih stilskih drobnarijah) ne bi prav nič spremenil!”

Ste prebrali to knjigo? Kakšna se vam je zdela? Pustite komentar pod prispevkom.

Še posebno dragoceni so drobni nasveti in triki za vse sklope fotografiranj, ki se jih profesionalni fotografi tako radi poslužujemo in za njih nikoli ni časa ali priložnosti, da bi jih posredovali še komu drugemu. Kljub kar nekaj zahtevnim podrobnostim, pa knjiga ostaja relativno lahkotno branje, ki ni oteženo s preobilico tehnike ali nepotrebnih razlag.

Lahko rečem, da sem ob branju Digitalne fotografije zelo velikokrat pomislil: »Ej, to je pa točno tisto, kar skušam svojim študentom ali tečajnikom povedati in razložiti tudi sam!«  Mislim, da je to dovolj velik razlog, da mi je priročnik všeč in da ga (razen v nekaterih stilskih drobnarijah) ne bi prav nič spremenil!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.