"Bezegijada" in vadba za starejše

Bezeg in akacijo so pripravile v vseh možnih oblikah, v cvrtju, v čaju, v soku, v pecivu…miza se je šibila od darov, ki jih ponuja narava. In stanovalke so se z lepimi spomini vračale v čas, ko so vse to kot gospodinje pripravljale doma.

25. maja, nekoč je bil to dan mladosti, je v Pegazovem domu vedno nekaj posebnega. Dopoldan nas je s koncertom pred domom počastila godba na pihala Rogaška Slatina, popoldan pa smo imeli srečanje skupin ”TUDI STAREJŠI VADIMO”. Ob zaključku spomladanskega dela vadbe smo se odločili, da pripravimo srečanje obeh skupin, skupine zunanjih starejših občanov in stanovalcev doma.

Direktorica doma, ga. Kristina Kampuš, je poudarila pomembnost zavedanja, kako je vadba in gibanje nasploh koristno za zdravje in počutje človeka, vsekakor pa je želja vodstva doma, da se ta oblika sodelovanja s starejšimi občani nadaljuje. Drugi del letnega programa vadbe za starejše se začne v jeseni.

bezegijada

Podana je bila tudi informacija o novoustanovljenem društvu Spominčica v Rogaški Slatini, direktorica je ob tej priložnosti povabila vse prisotne na predavanje dr. Kogoja o demenci, ki bo 10. junija v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Druženje smo nadaljevali ob hladnem sadnem napitku in sadju, kajti ta dan smo imeli v Pegazovem domu sadni dan. Tudi naša stanovalka gospa Božena Bofulin je pozdravila udeležence telovadbe z željo, da bi se še večkrat družili, tako in drugače. Naše druženje smo zaključili s pohodom na bližnji hrib do naše znane domačinke Tilčke.

Vsem udeležencem vadbe ”TUDI STAREJŠI VADIMO” se zahvaljujemo za odlično sodelovanje. S skupnimi močmi želimo doseči, da se bodo starejši vedno bolj zavedali, kako pomembna je vadba za kvalitetno tretje življensko obdobje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.