Ribji biftek – slasten silvestrski prigrizek

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 4 postrvi
  • malo jušne zelenjave (lovorjev list, cel poper, korenček, zelena)
  • začimbe (sol, poper, mleta kumina)
  • majoneza
  • gorčica
  • dobro sesekljana čebula
  • česen
  • kisle kumare
  • sveži peteršilj
  • pol pekoči feferoni

Postrvi damo kuhat v slan krop in dodamo lovorjev list, cel poper, korenček, zeleno (po vašem okusu). Ribe naj vrejo približno 15 minut. Z lopatico jih poberemo iz vode. Še vročim ribam izločimo kosti, glavo in rep, meso, ki ga bomo porabili za biftek, pa ohladimo. Nato ribje meso dobro sesekljamo v sekljalniku in mu dodamo vse začimbe.

Sestavine
Sestavine

Čebulo, česen, kisle kumare, peteršilj in feferone sesekljamo vsako posebej, saj dodajamo vse začimbe po svojem okusu. Tako lahko po potrebi mešanici postopoma dodajamo tiste začimbe, ki so nam bolj všeč.

Ribam dodamo sol, poper, kumino, majonezo in gorčico
Ribam dodamo sol, poper, kumino, majonezo in gorčico

Majoneze damo najprej eno veliko žlico, gorčice eno malo žličko. S feferoni moramo biti previdni, da ne bo namaz preveč pekoč. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo dober namaz.

Po dobre pol ure še enkrat preverimo okus
Po dobre pol ure še enkrat preverimo okus

Priporočljivo je, da počakate od 30 do 60 minut in nato še enkrat preverite okus, saj začimbe popolno aromo razvijejo šele po nekaj časa. Po potrebi nato dodamo še kakšno začimbo.

Biftek okrasimo z rožo iz margarine in rdeče paprike v prahu
Biftek okrasimo z rožo iz margarine in rdeče paprike v prahu

Ribji biftek je okusen tudi naslednji dan, vendar ga moramo hraniti v hladilniku. Lahko ga ponudimo kot samostojen namaz na prepečencu ali kot podlago za obložene kruhke.

6 KOMENTARJI

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.