Za 4 osebe potrebujemo:
- 4 postrvi
- malo jušne zelenjave (lovorjev list, cel poper, korenček, zelena)
- začimbe (sol, poper, mleta kumina)
- majoneza
- gorčica
- dobro sesekljana čebula
- česen
- kisle kumare
- sveži peteršilj
- pol pekoči feferoni
Postrvi damo kuhat v slan krop in dodamo lovorjev list, cel poper, korenček, zeleno (po vašem okusu). Ribe naj vrejo približno 15 minut. Z lopatico jih poberemo iz vode. Še vročim ribam izločimo kosti, glavo in rep, meso, ki ga bomo porabili za biftek, pa ohladimo. Nato ribje meso dobro sesekljamo v sekljalniku in mu dodamo vse začimbe.
Čebulo, česen, kisle kumare, peteršilj in feferone sesekljamo vsako posebej, saj dodajamo vse začimbe po svojem okusu. Tako lahko po potrebi mešanici postopoma dodajamo tiste začimbe, ki so nam bolj všeč.
Majoneze damo najprej eno veliko žlico, gorčice eno malo žličko. S feferoni moramo biti previdni, da ne bo namaz preveč pekoč. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo dober namaz.
Priporočljivo je, da počakate od 30 do 60 minut in nato še enkrat preverite okus, saj začimbe popolno aromo razvijejo šele po nekaj časa. Po potrebi nato dodamo še kakšno začimbo.
Ribji biftek je okusen tudi naslednji dan, vendar ga moramo hraniti v hladilniku. Lahko ga ponudimo kot samostojen namaz na prepečencu ali kot podlago za obložene kruhke.
[…] se popolnoma predala ribam. Za kosilo sva si spekla file lososa a la Gordon Ramsay, večerjala sva ribji biftek – lahki začinjeni namaz iz kuhanih postrvi. In, ker je ribji biftek nekaj bolj neobičajnega […]
[…] se popolnoma predala ribam. Za kosilo sva si spekla file lososa a la Gordon Ramsay, večerjala sva ribji biftek – lahki začinjeni namaz iz kuhanih postrvi. In, ker je ribji biftek nekaj bolj neobičajnega […]
[…] se popolnoma predala ribam. Za kosilo sva si spekla file lososa a la Gordon Ramsay, večerjala sva ribji biftek – lahki začinjeni namaz iz kuhanih postrvi. In, ker je ribji biftek nekaj bolj neobičajnega […]
[…] se popolnoma predala ribam. Za kosilo sva si spekla file lososa a la Gordon Ramsay, večerjala sva ribji biftek – lahki začinjeni namaz iz kuhanih postrvi. In, ker je ribji biftek nekaj bolj neobičajnega […]
zelo dobro njami
zelo dobro njami