Sprehodili so se po Evropski uniji

Zaključil se je 13. Festival za tretje življenjsko obdobje. Z njim se je zaključil tudi projekt: »Sprehodite se po Evropski uniji«, ki ga je pripravi Inštitut Hevreka na podlagi svojih izkušenj in aktivnosti v preteklem obdobju. Projekt sofinancira Urad vlade RS za komuniciranje.

Skozi tri interaktivne didaktične igre za starejše na temo evropskega državljanstva se je sprehodilo preko tristo udeležencev. Bili so aktivni, ustvarjalni in inovativni. Ob pomoči (ali brez) prostovoljcev so v »Spoznaj Evropo« spoznavali države Evropske unije ter jih označili sličicami, simboli, znamenitostmi. V »Mojem evropskem državljanstvu« so pokazali ustvarjalnost in risarske sposobnosti pod pravicami, ki so jim najbližje. Veliko pozitivnih misli, iskric in idej pa so zapisali na zidu izražanja pod naslovom »Jaz državljan EU«.

Vsi udeleženci so si bili edini (glede na izvedeno anketo), da so takšni pristopi učenja in spoznavanja EU še kako potrebni in bi jih bilo lahko več. Še posebej, ker je bil »Sprehod po Evropski uniji« na F3ŽO nevsakdanji, drugačen in zanimiv.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.