F3ŽO 2013 – Literarni natečaj za starejše

Organizatorji Festivala za tretje življenjsko obdobje tudi letos razpisujejo literarni natečaj za starejše. Ob letošnjem evropskem letu državljanov vas vabijo, da z njimi delite svoje poglede in razmišljanja na temo aktivnega državljanstva. Aktivno državljanstvo ni zgolj v volilni pravici, potnem listu ali osebni izkaznici, temveč obsega širok nabor vprašanj, na katera moramo dogovore iskati skupaj.

Kako skrbeti za čisto in dostopno vodo? Kako po najboljših močeh pomagati ljudem okoli sebe in pustiti, da drugi pomagajo nam? Kako deliti svojo tradicijo, znanje in izkušnje s svojimi vnuki?

S temi vprašanji želijo vzbuditi vaše zanimanje in željo, da z njimi delite svoje spomine, modrosti in pogled na svet. Kot vsako leto, si tudi ob letošnjem festivalu prizadevajo za spodbujanje in sodelovanje pri krojenju zgodb aktivnega staranja in sodelovanja med generacijami. K temu lahko s svojo kreativnostjo prispevate tudi vi.

Literarni klub upokojencev Slovenije (LiKUS) in Festival za tretje življenjsko obdobje razpisujeta tri teme:

  1. Ob mednarodnem letu za vodo 2013 – Vode povezujejo
  2. Medgeneracijski mostovi
  3. Kako smo se igrali nekoč, kako se igrajo moji vnuki danes
POGOJI SODELOVANJA:
KDO? Literarni natečaj je namenjen upokojenim ljubiteljem pisanja.
DO KDAJ? Izdelke bomo sprejemali do vključno 15. junija 2013.
KAKO? Z ustvarjanjem literarnih del na eno izmed razpisanih tem:

  1. Ob mednarodnem letu za vodo 2013 – Vode povezujejo
  2. Medgeneracijski mostovi
  3. Kako smo se igrali nekoč, kako se igrajo moji vnuki danes

Obseg literarnega dela naj bo največ 10.000 znakov (s presledki) ali 3 pesmi. Avtorji lahko sodelujete s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi ali dramskimi besedili.

Svoje izdelke in izpolnjeno prijavnico pošljite po pošti na naslov Festival za tretje življenjsko obdobje, Proevent d. o. o., Dunajska cesta 10, p. p. 3558, 1000 Ljubljana, s pripisom: LITERARNI NATEČAJ ZA STAREJŠE.

TEHNIČNE ZAHTEVE Na naslovnico izdelka zapišite podatke avtorja/avtorice (za podrobnosti, kaj mora biti navedeno, glejte prijavnico). Izdelku morate prav tako priložiti izpolnjeno prijavnico.
KRITERIJI IZBORA: Skladnost vsebine z razpisano temo, povezanost začetka, razpleta in konca zgodbe, izvirnost in nivo izraznosti, inovativnost v slogu.
OBJAVA NAJBOLJŠIH: Strokovna komisija bo izbrala tri najboljša literarna dela, zmagovalci pa bodo objavljeni v posebni publikaciji in predstavljeni v okviru kulturnega programa festivala. Za svoj dosežek bodo prejeli tudi simbolno nagrado. Dobitnike nagrade bomo o uvrstitvi obveščali v septembru.
Svojo prijavo lahko oddate preko spleta na naslovu http://www.f3zo.si/natecaji/literarni-natecaj/za-starejse/ ali si prijavnico natisnete in jo pošljete po klasični pošti. Prijavnico dobite tukaj (klik).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.