Udobna in varna vožnja v zgodnji in pozni starosti

Želite kljub svojim zrelim letom ostati aktivni, neodvisni in mobilni? Ko se staramo, nekatere funkcije slabijo, soočamo se z bolečinami v hrbtenici ter slabšo gibljivostjo sklepov, slabšim vidom in daljšim časom reagiranja. To nikakor ne smejo postati razlogi, ki bi nas priklenili na domači naslonjač in zaradi katerih se ne bi odpeljali do priljubljenega nakupovalnega centra, po vnuke v vrtec ali na daljši izlet. Vsakodnevno pot po opravkih v mestu ali na dopust si lahko olajšamo z izbiro pravega avtomobila, ki je kljub atraktivnemu in mladostnemu videzu prilagojen potrebam starejših voznikov. V nadaljevanju vam predstavljamo prednosti Hyundaija ix35, ki je bil zasnovan predvsem za srednjo generacijo, vendar je zaradi svojih karakteristik, varnosti, predvsem pa praktičnosti, postal zelo priljubljen tudi med vozniki v zgodnji in pozni starosti.

Širok način odpiranja vrat, visoko sedenje in dobra preglednost

Ker se vrata široko odprejo, je vstopanje in izstopanje iz vozila popolnoma enostavno. Višje nameščeni sedeži omogočajo, da se v vozilo lahko usedemo kar iz stoječega položaja, z zadnjico naprej, nato pa se samo zavrtimo na sedežu in udobno namestimo. Težav z vstajanjem iz avtomobila praktično ni več.

Prednost visokega sedenja je tudi preglednost nad cesto oz. nad dogajanjem v prometu. Višje kot sedimo, večjo preglednost imamo in bolje vidimo dogajanje pred seboj.

Visok in dostopen prtljažni prostor

Zakaj se ne bi izognili nepotrebnemu sklanjanju? Glavna prednost prtljažnika ix35 je v tem, da prtljage ni potrebno nakladati prek nakladalnega roba, temveč jo samo potegnemo iz prtljažnika oz. naložimo na dno prtljažnega prostora, in to brez pretiranega sklanjanja ter s tem povezanih bolečin v hrbtu. Ker je prtljažnik dovolj velik, je primeren tudi za prevoz malih domačih živali.

Mirnejša vožnja in lažje speljevanje

Čeprav je večina bolj vajena ročnega prestavljanja, je za starejše voznike še posebej priporočljiv samodejni menjalnik, saj zagotavlja bolj tekočo in gladko vožnjo, mirnejše speljevanje v križiščih in na strmem cestišču. S pomočjo samodejnega menjalnika se voznik lahko bolj osredotoči na samo vožnjo, saj je razbremenjen razmišljanja o prestavni ročici oz. o tem, kdaj prestaviti v višjo ali nižjo prestavo.

Do cilja v vseh vremenskih razmerah

ix35 se odlično znajde tako na urejenih cestah, kot tudi na slabših makadamskih poteh. S tem vozilom vas ne bodo zaustavile nobene vremenske razmere – poleti boste uživali v udobni, klimatizirani vožnji, pozimi pa vas bo na cilj pripeljal tudi, če bodo ceste spolzke, zasnežene in neočiščene. Če boste izbrali tudi štirikolesni pogon, pa boste z njim lahko premagovali še tako zahtevne terenske izzive.

Lažje parkiranje

Večina starejših voznikov je navajena, da se pri vzvratni vožnji in bočnem parkiranju na sedežu obrne nazaj, kar je zaradi slabše okretnosti pogosto oteženo. Tako vzvratno vožnjo kot parkiranje si lahko olajšamo z izbiro parkirnih senzorjev, ki z zvočnim signalom opozorijo, koliko prostora je pred oz. za vozilom. Še večja preglednost pa je zagotovljena v kombinaciji s kamero za vzvratno vožnjo.

Izjemna varnost in 5-letna garancija brez omejitve prevoženih kilometrov, vključno z asistenco na cesti in brezplačnimi preventivnimi pregledi vozila

ix35 se lahko pohvali s šestimi varnostnimi zračnimi blazinami, ki skrbijo za varnost voznika in potnikov, odlikuje pa se tudi s trojnim petletnim jamstvom, ki predstavlja izjemno dodano vrednost, dolgo uporabo vozila in tudi relativno nizke stroške vzdrževanja vozila.

HYUNDAI AVTO TRADE d.o.o Ljubljana vabi na brezplačen preizkus in testne vožnje z ix35 in vsemi ostalimi modeli vozil. Pokličite najbližjega pooblaščenega prodajalca in si zagotovite svoj termin. Več o ix35

Oglasno sporočilo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.